Antena Căutare

MediCOOL, sezonul 6, 10 martie 2024. Ce este, de fapt, o alergie și de ce ne curge abundent nasul când ne confruntăm cu alergeni

În ediția de pe 10 martie 2024 de MediCOOL, medicul Mihail Pautov și invitații săi au discutat despre alergii.

Colaj cu Medicul Mihail Pautov Galerie
În ediția de pe 10 martie 2024 de MediCOOL, medicul Mihail Pautov și invitații săi au discutat despre alergii. | Antena 1

„O alergie este o reacție exagerată a sistemului nostru imunitar la un alergen pe care corpul nostru îl confundă cu un invadator. Are impresia că este o bacterie, sau un virus, ceva care ne face rău. Așadar, organismul dă inflamație, ca un răspuns de apărare”, a explicat medicul Mihail Pautov.

Medicul Mihail Pautov și invitata sa, Adriana Nicolae, medic alergolog, au explicat care este mecanismul unui alergii.

Este important să mergem la medic când avem o alergie:

„Alergia poate să îmbrace forme destul de severe, uneori poți să ai de-a face cu o reacție care îți pune viața în pericol, când vorbim despre o alergie la un aliment, sau medicament și atunci vorbim despre anafilaxie. Fiecare om în parte are profilul său la alergii și răspunsul propriu la medicații. Cele mai comune alergii sunt alergiile respiratorii. Avem acarienii, avem buruienile, mucegaiurile și epiteriile animalelor care provoacă alergeni”, a explicat Adriana Nicolae, medic alergolog.

De ce ne curge abundent nasul atunci când avem o alergie

Medicul Mihail Pautov și invitatul său, Silviu Oprescu, medic primar ORL, au vorbit despre rinita alergică și au explicat de ce ne curge abundent nasul atunci când avem o alergie.

Când avem alergie și ne curge nasul însemnă că avem de-a face cu rinită alergică.

„Când interacționăm cu factorul declanșator al reacției alergice de la nivelul nasului, la nivelul întregii mucoase care tapetează atât nasul cât și sinusurile, se acumulează acest transudat și apare această serozitate în nas”, a explicat medicul Oprescu.

Medicul a explicat cum îți dai seama dacă îți curge nasul din cauza alergiei și nu din cauza unei răceli.

„De regulă, dacă este o răceală, tabloul clinic vine și cu alte simptome: febră, stare generală proastă, dureri musculare, dureri de articulații”.

Pentru a reduce rinita alergică, persoanele în cauză ar trebui să limiteze expunerea la factorul care declanșează.

„Dacă apar toate simptomele putem folosi diverse soluții saline cu care să spălăm nasul: apa de mare e foarte bună, serul fiziologic”, a spus medicul.

Citește și: MediCOOL, sezonul 6, 2 martie 2024. Cum creștem copiii ca ei să fie independenți. Cum în convingem să aibă o dietă sănătoasă

Dr. Mihail Pautov și Carmen Brumă au revenit cu un nou sezon MediCOOL, la Antena 1 și în AntenaPLAY

MediCOOL a revenit pe micile ecrane cu cel de-al șaselea sezon, ce poate fi urmărit la Antena 1, începând din 24 februarie, în fiecare sâmbătă, de la ora 12:00.

Dr. Mihail Pautov (medic specialist în chirurgie generală) şi Carmen Brumă (autor programe de slăbit) se întorc pe micile ecrane cu emisiunea ce pune pe primul loc sănătatea, abordând numeroase subiecte și probleme de actualitate, dar și cele mai noi experimente și subiecte tabu, explicate pe înţelesul tuturor, alături de invitaţii emisiunii.

„Începem să înțelegem, din ce în ce mai clar, că știința aplicată și sănătatea nu trebuie să fie restrictive. Ele nu trebuie să fie considerate niște reguli stricte, ci trebuie transformate într-o plăcere de a trăi viața, iar noi asta facem la MEDICOOL. Le garantăm telespectatorilor că se vor distra, vor râde împreună cu noi, dar, cel mai important, vor învăța niște lucruri simple, care, aplicate zilnic, vor contribui la bunăstarea lor și îi vor ajuta să trăiască mai sănătos!”, dezvăluie gazda emisiunii, dr. Mihail Pautov.

La rândul ei, Carmen Brumă mărturiseşte: „Sezonul şase MediCOOL a fost o adevărată provocare, atât pentru mine, cât și pentru restul echipei. După cinci sezoane în care am convins publicul să ne urmărească, aducând în fața lor subiecte de interes, ce vizează sănătatea, revenim pe post cu același entuziasm și cu încrederea că sezonul cu numărul șase va fi cel puțin la fel de bun precum cele anterioare. Avem subiecte controversate, explicate de către specialiști, dar și soluții concrete, referitoare la nutriție și la sport, care ajută la urmarea unui stil de viață sănătos și la redobândirea energiei!”

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x