Prof. Dr. Roxana Nemeș, medic primar pneumologie, a oferit recomandări legate de prevenirea acutizării astmului pe perioada toamnei.
Medicul primar în pneumologie a explicat faptul că toamna, cei care suferă de astm, se pot confrunta cu acutizarea acestei boli.
Prof. Dr. Roxana Nemeș a vorbit despre tratarea și simptomele astmului la MediCOOL
“Avem în România peste 1 milion de pacienți diagnosticați cu astm. Atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari, zona aceasta cu răceli, cu gripă, cu numeroase infecții respiratorii, cu diferențe mari de temperatură și umiditate, provoacă acutizări ale astmului”, a explicat prof. dr. Roxana Nemeș.
Printre semnele unui astm sever se regăsc simptome precum simptome nocturne, simptome diurne, cu necesarul administrare a medicației de criză, utilizarea de corticosteroizi orali. Toate acestea indică faptul că pacientul se confruntă cu un astm sever.
Dacă pacientul cu astm sever este identificat la timp, el ar trebui să primească o terapie personalizată.
Pacienții care suferă de astm pot lua anumite măsuri pentru a preveni agravarea bolii de care suferă. Ei trebuie să își urmeze terapia de fond, să se adreseze medicului curant pentru monitorizare, dar și în cazul în care i se agravează starea, și, mai ales, să încerce să nu exagereze cu medicația suplimentară pentru tratarea simptomelor.
Una dintre metodele modern de tratare a pacienților cu astm sever include terapia biologică, un tip de terapie care le permite pacienților să se bucure de o îmbunătățire a funcției de ventilare.