- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Simona Dragomir a vorbit despre acest subiect la rubrica "Bun dimineața, sănătate", din cadrul emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani și a încercat să lămurească câteva elemente esențiale.
Studiile publicate până acum demonstrează faptul că femeile însărcinate nu prezintă un risc mai mare de a face Covid-19 decât restul populației și nici nu prezintă risc mai mare de avort în comparație cu alte infecții virale.
Sfaturi pentru a preveni infectarea gravidelor cu coronavirus
Sfaturile specialiștilor sunt același și pentru femeile însărcinate ca și pentru restul populației. Pentru a preveni infectarea trebuie să poarte mască, să evite spațiile aglomerate sau pe cele închise, să evite contactul cu oamenii care sunt activi din punct de vedere social în această perioadă.
Noul coronavirus este un virus de dimensiuni foarte mici, care poate să treacă foarte ușor bariera placentară, dar până în acest moment nu sunt suficiente studii în acest sens. Dacă mama face Covid, poate să ia, da, chiar și fătul.
Ce se întâmplă dacă femeia care naște are Covid-19
În situația în care o femeie naște și este pozitivă la Covid-19, bebelușul este preluat de secția de neonatologie a spitalului, este hrănit de către cadrele medicale de pe secție, iar mama se poate vedea cu bebelușul abia după ce scapă de virus. Pentru ca laptele matern să nu se piardă în tot acest timp, iar femeia să își poată hrăni natural sânul, este recomandat ca aceasta să folosească o pompă de sâni.
Veștile bune sunt însă prezente și ele în această perioadă atât de incertă în toate domeniile. Medicii spun că de cele mai multe ori, dacă o femeie a făcut Covid-19 pe final de sarcină, bebelușii s-au născut sănătoși, fără probleme în dezvoltare.