Prognoza meteo 1 martie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Prima zi oficială de primăvară nu ne aduce tocmai vremea specifică acestei date.

Prognoza meteo 1 martie 2021.

profimedia

În regiunile estice, sud-estice și centrul țării cerul va fi mai mult noros și pe arii relațiv extinse vor fi precipitații slabe sub formă de ploaie, lapoviță și trecător chiar ninsoare.

Cu totul izolat în primele ore vor fi condiții de polei, iar în zona montană vor predomina ninsorile, mai frecvente în Carpații Orientali unde vântul va sufla cu rafele de 60 – 80 km/h, iar pe crestele Carpaților Meridionali peste 90 km/h, cu precădere în prima parte a zilei, viscolind sau spulberând zăpada.

În restul teritoriului cerul va fi variabil spre parțial noros, iar precipitațiile vor fi trecătoare și doar izolat. În Maramureș se anunță o zi de luni cu cer noros și și maxime termice de 8-9 grade.

În Crișana cerul va fi acoperit de nori, dar ploi vor fi doar izolat. Temperaturile vor atinge valori maxime de până la 10 grade. În Banat vom avea același cer noros, vântul va sufla slab, iar temperaturile termice vor atinge astăzi 10 grade.

Cerul va fi mai mult noros și în Oltenia. Spre seară se anunță ploi slabe în special în sudul regiunii, iar temperaturile maxime vor atinge astăzi 13 grade. Pentru Transilvania meteorologii anunță cer acoperit, ploi în sud și în est, iar la munte precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare. Așadar maximele de astăzi vor fi cuprinse între 5 și 11 grade.

În Moldova primăvara debutează cu ploi, lapoviță și temperaturi apropiate de normalul perioadei. Așadar se vor înregistra astăzi între 4 și 7 grade. Dobrogenii vor avea parte de aceeași vreme capricioasă, cu precipitații, intensificări ale vântului și temperaturi ce nu vor depăși 6 grade Celsius.

În Muntenia cerul va fi mai mult noros și sunt așteptate ploi slabe. Temperaturile vor urca astăzi până la 8 grade Celsius. În București vremea va fi închisă, cu cer noros și ploi slabe. Maxima zilei va atinge astăzi 6 grade Celsius. Mâine maxima zilei va atinge 11 grade, iar miercuri temperatura maxima va atinge 14 grade.

Temperaturile maxime de astăzi din principalele orașe ale țării

Baia Mare – 8 grade

Suceava – 4 grade

Oradea – 8 grade

Cluj-Napoca – 8 grade

Iași – 5 grade

Miercurea Ciuc – 5 grade

Timișoara – 10 grade

Sibiu – 7 grade

Brașov – 5 grade

Galați – 6 grade

Craiova – 11 grade

București – 6 grade

Constanța – 6 grade

Ultimele știri