Prognoza meteo 12 martie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

La final de săptămână veștile despre vreme sunt variate. De la ora 02.00 a intrat în vigoare un cod galben de ninsori moderate și viscol la munte.

Prognoza meteo 12 martie 2021

profimedia

În Maramureș, precum și în Munții Apuseni și în Carpații Orientali va ninge în general moderat cantitativ și local se va depune strat de zăpadă mai consistent.

Citește și: Vremea 13 martie 2021. Meteorologii anunță ploi în toată țara

La altitudini în general de peste 1.500 metri vântul va avea intensificări temporar, cu rafale de peste 80 -90 km/h, ninsoarea va fi viscolită și zăpada spulberată. Conform meteorologilor, înnorările vor fi persistente și vor fi precipitații pe arii extinse, local moderate cantitativ în nord, în centru și la munte acestea vor fi la început mai ales sub formă de ninsoare, apoi mixte, iar în rest vor predomina ploile.

În restul țării cerul va fi variabil, local cu nori joși și ceață în prima parte a zilei, dar și înnorări accentuate noaptea, când va ploua în special în regiunile sudice. Pe alocuri se va forma și polei.

În Maramureș vor predomina precipitațiile mixte, iar maximele termice vor atinge 8 grade. În Crișana cerul va fi acoperit și va ploua slab pe tot parcursul zilei. Maxima zilei se va situa în jurul valorii de 10 grade.

Ploi sunt așteptate astăzi și în Banat. Merecurul din termometre va urca până la 9 – 10 grade. În Oltenia cerul va fi acoperit de nori, dar șansele de ploaie vor fi reduse. Așadar la prânz temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 7 grade Celsius.

Pentru Transilvania, meterologii anunță precipitații la început sub formă de ninsoare ca mai apoi să se transforme în ploi. În zonele montane va ninge iar vântul va spulbera zăpada. În ceea ce privește valorile termice, acestea se vor încadra între 4 și 10 grade Celsius.

În Moldova vom avea precipitații mixte în cea mai mare parte a regiunii, iar temperaturile vor fi sub normalul perioadei. Așadar acestea vor varia astăzi între 2 și 6 grade.

În Dobrogea ziua de vineri aduce vânt, cer noros și maxime de până la 7 grade. La început de weeknd, vremea în Muntenia va fi închisă, cu cer noros, vânt slab și temperaturi ce se vor încadra între 4 și 7 grade Celsius.

În capitală cerul va fi acoperit, iar maxima zilei se va situa în jurul valorii de 4 grade. Mâine sunt așteptate ploi și o maximă de 6 grade. Duminică soarele se va arăta printre nori și ne va aduce o maximă de 11 grade.

Temperaturile maxime de astăzi din principalele orașe ale țării

Baia Mare – 6 grade

Oradea – 10 grade

Cluj-Napoca – 7 grade

Suceava – 5 grad

Iași – 2 grade

Brașov – 4 grade

Sibiu – 9 grade

Timișoara – 10 grade

Craiova – 5 grade

București – 4 grade

Galați – 5 grade

Constanța – 7 grade

Ultimele știri