Prognoza Meteo, 13 aprilie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Este marți, 13, dar sunt 3 ceasuri rele și asta pentru că vremea se va menține și astăzi caldă.

Prognoza Meteo, 13 aprilie 2021

profimedia

Bineînțele vor exista și excepții în regiunile vestice unde valorile termice vor fi mai scăzute decât în intervalul precedent. Acestea se vor situa în jurul mediilor multi anuale.

Începând din orele după-amiezii, instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate și vor fi averse moderate cantitativ, însoțite și de descărcări electrice în Banat, Crișana, Maramureș, Oltenia, vestul Munteniei și în Transilvania.

În celelalte regiuni cerul va fi variabil cu unele înnorări în a doua parte a intervalului.

Vremea în Maramureș

În Maramureș, cerul va fi mai mult noros și va ploua. Cu toate acestea, temperaturile se vor menține ridicate, ajungând până la 19 grade.

Vremea în Crișana

Cer acoperit și ploi sunt așteptate astăzi și în Crișana. Temperaturile maxime nu vor depăși 14 grade.

Vremea în Banat

Bănățenii vor avea parte de o zi ploioasă și de temperaturi în scădere față de ziua de ieri. Maxima zilei se va situa în jurul valorii de 14 grade.

Vremea în Oltenia

În Oltenia, ploile își vor face apariția mai întâi în vest ca mai apoi să cuprindă întreaga regiune. Valorile termice se vor încadra între 13 și 19 grade.

Vremea în Transilvania

În Transilvania vremea va fi variată, cu ploi în vest și raze de soare în restul regiunii. Spre seară, aria precipitațiilor se va extinde, iar mercurul din termometre va atinge astăzi 21 de grade.

Vremea în Moldova

Pentru Moldova meteorologii anunță vreme plăcută, cu cer variabil spre senin și temperaturi ce vor atinge la prânz 22 de grade.

Vremea în Dobrogea

În Dobrogea soarele va fi destul de generos astăzi. Vântul va adia slab, iar temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 19 grade.

Vremea în Muntenia

Ziua de marți aduce în Muntenia soare și temperaturi ridicate. Așadar se vor înregistra 22 de grade.

În capitală astăzi vom avea cer senin și o maximă de 21 de grade. Mâine umbrelele vor fi un accesoriu obligatoriu pentru că va ploua în cea mai mare parte a zilei, iar în termometre nu vom avea mai mult de 12 grade. Poimâine vremea va fi închisă, cu un cer înnorat și o maximă de 10 grade.

Temperaturile maxime de astăzi din principalele orașe ale țării

Baia Mare – 19 grade

Oradea – 14 grade

Cluj-Napoca – 18 grade

Suceava – 19 grade

Iași – 21 grade

Brașov – 20 grade

Sibiu – 19 grade

Timișoara – 14 grade

Craiova – 15 grade

București – 21 grade

Galați – 19 grade

Constanța – 13 grade

Ultimele știri