Prognoza meteo 26 februarie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Deși a fost foarte cald și pe parcursul zilei de ieri, cu temperaturi extrem de mari, în special în zonele deluroase, unde s-au atins la amiază chiar 21-22 de grade, ziua de astăzi debutează cu cer senin.

Prognoza meteo 26 februarie 2021

profimedia

Dimineața ceața este prezentă doar în Transilvania, prin zona Moldovei, dar și prin partea de sud a Olteniei, iar temperaturile la ora 06.00 porneau de la -4 grade la Miercurea Ciuc, până la 14 grade la Șiria, în județul Arad.

Cerul rămâne senin pe tot parcursul zilei, în cea mai mare parte a țării. La amiază, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 11 și 20-21 grade în zona deluroasă din sudul și din estul țării. În Muntenia avem o zi cu temperaturi de peste 20 de grade. Cerul va fi mai mult senin, cu ceață trecătoare doar dimineața.

În Oltenia, ceața va fi prezentă doar dimineața, pe cursul Dunării, iar la amiază temperaturile vor atinge 19 grade.

Prin vest vor fi cam aceleași temperaturi, în jur de 18 – 19 grade, cu cer predominant senin, fără fenomene meteorologice importante. Foarte cald pentru această perioadă va fi și în Maramureș, unde se ating 16 – 17 grade la amiază.

În Transilvania, s-ar putea ca ceața să persiste în unele zone până spre orele prânzului, iar temperaturile vor ajunge până la 16 – 17 grade. În Moldova astăzi meteorologii anunță o zi călduroasă, potrivită pentru luna aprilie. Temperaturile maxime vor atinge 18 – 19 grade, cu cer mai mult senin.

În Dobrogea, temperaturile sunt foarte mari pentru această perioadă. Maximele vor atinge 18 grade Celsius. În capitală la amiază astăzi de vor înregistra 18 – 19 grade. Sâmbătă temperaturile încep să scadă

Temperaturile maxime de astăzi din principalele orașe ale țării

Baia Mare – 16 grade

Oradea – 17 grade

Suceava – 18 grade

Iași – 18 grade

Miercurea Ciuc – 11 grade

Cluj-Napoca – 14 grade

Sibiu – 16 grade

Timișoara – 18 grade

Drobeta – 19 grade

Craiova – 17 grade

București – 18 grade

Brașov – 16 grade

Galați – 16 grade

Constanța – 15 grade

Ultimele știri