Prognoza meteo 5 martie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Vom avea vreme deosebit de caldă la finalul acestei săptămâni în majoritatea regiunilor. Excepție vor face însă nordul și nord-vestul țării unde se va răci accentuat față de ziua precedentă, iar valorile termice vor fi apropiate de normalul perioadei.

Prognoza meteo 5 martie 2021

profimedia

Ziua cerul va fi variabil în sud și est și cerul va fi mai înnorat în vest, centru și nord unde vor fi precipitații mixte și predominant ploi în restul teritoriului. La noapte vremea se va înnora în mare parte din țară iar precipitațiile se vor semnala local în centru, nord-estul teritoriului unde s-ar putea să și ningă pe arii mai restrânse.

În sud-vest vor fi precipitații mixte. La munte predomină ninsorile și se va depune un strat nou de zăpadă. În Maramureș meteorologii anunță ploi și temperaturi în scădere față de zilele precedente, cuprinse între 8-9 grade Celsius.

Ploile vor ajunge și în Crișana astăzi și aici temperaturile vor marca o scădere, iar maximel vor fi cuprinse între 8-12 grade. Bănățenii vor avea parte de vreme ploioasă pe tot parcursul zilei, vântul va sufla slab, iar maxima zilei va fi de 13 grade.

În Oltenia așteptăm vreme variată, cu soare în sud, centru și nord, dar și precipitații în vest. Temperaturile se vor menține destul de ridicate pentru această perioadă. Maximele ating chiar și 19 grade.

În Transilvania se anunță ploi în nordul regiunii, iar mai târziu vor cuprinde toată regiunea. Valorile termice de astăzi sunt cuprinse între 9 și 14 grade.

În Moldova astăzi meteorologii anunță vreme variată, cu ploi în nord, centru și ceva raze de soare prin sud. Mercurul din termometre va urca până la 17 grade. În Dobrogea cerul va fi variabil spre senin, vântul va adia slab, iar temperaturile maxime vor atinge 17 grade.

În Muntenia ziua de vineri aduce cer variabil și temperaturi maxime de până la 18 grade. În capitală ne vom bucura de soare, iar maxima va atinge astăzi 18 grade, însă mâine se anunță precipitații și o scădere accentuată a temperaturii. Duminică precipitațiile continuă, iar maxima va atinge 8 grade.

Temperaturile maxime de astăzi din principalele orașe ale țării

Baia Mare – 9 grade

Suceava – 5 grade

Oradea – 8 grade

Cluj-Napoca – 11 grade

Iași – 14 grade

Miercurea Ciuc – 11 grade

Timișoara – 13 grade

Sibiu – 12 grade

Brașov – 13 grade

Galați – 15 grade

Craiova – 17 grade

București – 18 grade

Constanța – 15 grade

Ultimele știri