Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:50Observator Special

Reţeta lui Vlăduţ: Salam de biscuiți, un răsfăț pentru cei mici

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit de ziua copiilor rețeta celui mai îndrăgit desert din copilărie, în variantă proprie și anume: rețeta ”Salam de biscuiți".

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit de ziua copiilor rețeta celui mai îndrăgit desert din copilărie, în variantă proprie și anume: rețeta ”Salam de biscuiți".

Cu mult rahat aromat și frumos colorat, cu multă ciocolată și nuci, dar și cu biscuiți de calitate, nu poate ieși decât un desert mega delicios cu care să-i întâmpinăm pe copii de ziua lor.

Ce ne trebuie pentru Rețeta Salam de biscuiți:


  • 1600 gr biscuiți cu unt
  • 300 gr unt
  • 2 linguri cu cacao
  • 200 gr rahat
  • 400 gr ciocolată cu lapte
  • 250 gr nuci pecan
  • 500 ml lapte
  • 400 ml apă
  • 250 gr zahăr
  • esență de rom

Cum procedăm pentru a prepara rețeta salam de biscuiți

Mai întâi sfărâmăm biscuiții și adăugăm laptele peste ei. Îi șăsăm să se hidrateze până pregătim și restul ingredientelor.

Fierbem un sirop din 400 ml de apă cu zahărul și cacaua., amestecând până se topește zahărul. Adăugăm untul și ciocolata, amestecăm intens până și acestea se topesc, punem și esența de rom și turnăm totul peste biscuiții hidratați.

Tăiem rahatul în cuburi mici, iar nucile le coacem ușor la cuptor. Încorporăm rahatul și nucile în compoaziția de biscuiți și lăsăm compoziția să se odihnească 20 de minute.

După acest tnterval, trensferăm compoziția pe folie alimentară și o împachetăm strâns sub formă de rulou, de salam.

Dăm salamul de biscuiți la frigider pentru aproximativ 2 ore, apoi îl vom putea felia și servi cu mare poftă.

Spor și poftă bună!

Video