Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit o delicioasă rețetă de plăcintă festivă cu telemea și spanac pe care a denumit-o "Armonia".
Ingrediente pentru reșțeta de plăcintă festivă cu telemea și spanac
Mod de preparare pentru reșțeta de plăcintă festivă cu telemea și spanac
Spanacul se opărește în apă clocotită cu sare și bicarbonat, apoi se scurge bine.
Brânza se dă pe răzătoare și se amestecă cu brânza dulce.
Ouăle se bat bine cu mixerul apoi se amestecă cu laptele și smântâna și se încorporează brânzeturile.
Foile de plăcintă se grupează câte 3, se ung între ele cu ulei și se întinde peste fiecare grup de foi, cremă de brânză, iar din loc în loc se așază grămăjoare de spanac. Se strâng foile astfel umplute sub formă de armonică și se așază în tavă, unele lângă altele formând delicioasa plăcintă festivă cu telemea și spanac. Se coace plăcinta pentri 30-35 de minute la 180 de grade, apoi se lasă să se tempereze și se servește alături de o salată, sau legume.