Paine dulce cu banane
Vladutz gateste: "Paine dulce cu banane"
Ingrediente:
175g zahar tos
115g unt
3 banane potrivite
2 oua proaspete
300g faina alba
1 plic praf de copt RUF
50g nuca macinata
1 esenta de rom RUF
1 lingura de cacao SCHMIDT
Preparare:
Puneti intr-un castron bananele decojite si feliate, apoi luati mixerul si amestecati-le pana de vin o pasta omogena. Intr-un castron separat puneti untul, adaugam zaharul tos, zaharul vanilat si mixam pana cand compozitia se omogenizeaza, apoi adaugam ouale, esenta de rom si mixam din nou pana se amesteca totul. In compozitia rezultata adaugam piureul de banane si miezul de nuca macinat si mixam din nou pana la omogenizare. La final adaugam faina si praful de copt, cacao si amestecam din nou. Compozitia pentru painea dulce cu banane este in acest moment gata. Ungem o tava de chec sau cozonac, cu unt si o tapetam cu faina. Turnam compozitia obtinuta in tava, o introducem in cuptorul preincalzit si o coacem la foc mic spre mediu timp de aproximativ o ora. Dupa o ora scoatem painica din cuptor, o lasam la racit 10 minute in tava, dupa care o scoatem pe un fund de lemn si se acopera cu un prosop.
Echipa Neatza va ureaz pofta buna!
Marti, 14.12.2010, 08:03