Antena Căutare
Logo show

Rețeta Zilei - Neatza cu Răzvan şi Dani. Vlăduț gătește Tartă fermecată cu carne

Aluatul crocant și sfărâmicios cu brânză telemea și chimen s-a combinat perfect cu umplutura de carne tocată amestecată cu praz călit și cașcaval. O nebunie de tartă sărată, perfectă pentru orice masă din zi, iar ce rămâne se poate pune, cu succes, în pachetul de a doua zi!

Iată ce ne trebuie pentru rețeta Tartă fermecată cu carne:

Aluat de tartă: 2 ouă 500-550 gr făină 250 gr unt sare brânză telemea chimen Umplutura: 1 kg carne de porc, tocată 1-2 fire de praz 2-3 ouă sare și pipre ulei de măsline 150 gr cașcaval Pentru servit: ceapă rășie umac sare ulei și oțet

Cum se prepară delicioasa rețetă Tartă fermecată cu carne.

Pentru a pregăti aluat de tartă, se cern 500 gr făină într-un vas și se adaugă 2 ouă, 150 ge brânză telemea sărată, 250 gr unt rece, tăiat cubulețe și 2 lingurițe de chimen, sau cât preferă fiecare. Se amestecă bine toate aceste ingrediente și se mai plusează făină, dacă este necesar, până rezultă un aluat nu foarte ferm, dar ușor de modelat. Aluatul se acoperă și se dă la rece 30 de minute.

Între timp, se pregătește umplutura de carne tocată cu praz și cașcaval. Se toacă prazul rondele și se călește ușor în ulei de măsline, apoi se adaugă carnea tocată și se amestecă până se pătrunde și aceasta. Se condimentează cu sare, piper și condimentele preferate și se lasă la răcit. Apoi se adaugă 2 ouă și cașcavalul răzuit.

Se scoate aluatul de la rece și se tapetează cu el interiorul unei forme de copt de 26 cm.  Apoi se întinde compoziția de carne tocată cu praz și cașcaval și se coace tarta la 200 de grade, pentru 30-35 de minute.

Delicioasa Tartă fermecată cu carne se servește cu o salată de ceapă roșie cu sumac.

Luni, 04.11.2019, 08:40
x