Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, ne propune delicioasa rețetă "Piept de rață cu fructe de pădure și sparanghel", cu care putem cuceri orice gurmand.
Ingrediente pentru rețeta Piept de rață cu fructe de pădure și sparanghel
Mod de preparare pentru rețeta Piept de rață cu fructe de pădure și sparanghel
Bucățile din piept de rață se crestează pe partea cu piele, până aproape de carne, apoi se freacă ușor cu sare grunjoasă și se trag la tigaia unsă cu puțin ulei, mai întâi pe partea cu piele, pentru 3 minute, apoi și pe partea cealaltă, pentru alte trei minute. Se continuă prepararea pieptului de rață la cuptor, pentru 15 minute, apoi se păstrează acoperit, până în momentul servirii.
Merele se feliază, se stropesc cu zeamă de lămâie și se dau la cuptor într-o tavă unsă cu unt, dar nu pentru mai mult de 5 minute. Se condimentează cu condimentele preparate.
Sparanghelul se curăță de partea lemnoasă, apoi se opărește în apă clocotită cu sare puțin zahăr și zeamă de lămâie. Se scoate în apă rece cu gheață pentru a opri procesul termic și a-și menține culoarea verde.
Pieptul de rață se servește pe patul de mere, cu sparanghel verde, fructe de pădure și se glazurează cu puțină reducție de oțet balsamic.
Tot din bucătăria lui Vlăduț, puteți prepara și rețeta Piept de rață cu marmeladă din portocale și piure de cartofi dulci.