Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit rețeta "Pui vesel", un preparat care conţine pulpe de pui, servite cu gulii în sos alb, dar și alte ingrediente.
Ce ne trebuie pentru rețeta Pui vesel:
Cum preparăm rețeta Pui vesel!
Pulpele de pui se condimentează cu sare și piper, se stropesc cu puțin ulei de măsline și se prepară la cuptor până se rumenesc,
Guliile se curăță, se taie în bastonașe sau în cuburi și se fierb pentru 5-6 minute, în apă clocotită cu sare.
Pentru sosul alb, se topește untul, se desface făina în el și se diluează cu zeamă fierbinte de la gulii. Se adaugă smântâna și se potrivește gustul cu nucșoară proaspăt măcinată. Bastonașele de gulii se vor adăuga în sosul alb.
Cartofii se curăță, se ung cu unt și se condimentează cu sare, apoi se dau la cuptor până se rumenesc.
Toate aceste preparate se servesc împreună, presărate cu verdeață, alcătuind rețeta Pui vesel.