Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, ne propune în această ediție rețeta Ruladă cu spanac și cașcaval, un aperitiv grozav cu care îi putem cuceri, garantat, pe cei dragi.
Ce ne trebuie pentru delicioasa rețetă de Ruladă cu spanac și cașcaval?
Mod de preparare pentru rețeta Ruladă cu spanac și cașcaval
Pregătim mai întâi spanacul pe care îl opărim în apă clocotită cu sare și un vârf de cuțit cu bicarbonat, pentru 1-2 minute. Bicarbonatul ajută să-și mențină culoarea verde și în timpul procesului termic. Îl scurgem bine și îl lăsăm la răcit.
Între timp ne ocupăm de aluat, care este de fapt, un aluat clasic de eclere. Punem laptele cu untul și sarea la fiert, iar când untul s-a topit și lichidul începe să fiarbă, adăugăm toată făina și amestecăm intens până obținem o compoziție omogenă. Stingem focul și lăsăm compoziția să se răcească 10-12 minute, apoi încorporăm, pe rând, ouăle.
Tapetăm tava de la aragaz cu hârtie de copt, întindem compoziția în ea și o coacem pentru 20 de minute la 200 de grade cu ventilație, de preferință.
Scoatem tava cu aluatul de ruladă din cuptor și întindem peste acesta cât este fierbinte, cașcavalul ras și spanacul tocat și amestecat cu celelalte verdețuri. Presărăm și puțin piper și rulăm strâns. Lăsăm, delicioasa ruladă cu spanac și cașcaval să se tempereze, apoi o porționăm și o servim alături de o salată gustoasă și plină de vitamine.