Chef Nicolai Tand a expus mai întâi ingredientele și a explicat cum va găti sosurile, dar și cât trebuie să stea la marinat carnea de pui.
”Vreau să fac o mâncare, un fel de wrap, o șaorma, sau o putem prezenta ca și o pizza. Deci azi fac un wrap de pui. Uite, am aceste lipii, un pic de sosuri, bineînțeles, că am nevoie. Niște zeamă de lămâie și ulei.
O să fac un sos din ardei capia, după ce-i blendez și fac un sos acrișor. Pătrunjel și pe deasupra o să pun niște brânză sfărâmată și acest pui, pe care l-am cumpărat tot de la ei.”, a zis chef Nicolai Tand înainte să se apuce de gătit.
Rețetă wrap cu pui by Chef Nicolai Tand
Chef Nicolai Tand a arătat rețeta de wrap cu pui, delicioasă și sănătoasă, după ce a prezentat cumpărăturile făcute la Penny. Bucătarul a punctat că a ales carnea din măcelăria supermarketului.
Ingrediente rețetă wrap cu pui
- lipii
- carne de pui
- lamaie
- ulei
- ardei capia
- salata
- patrunjel
- condimente pentru marinat
- brânză.
Cum se prepară rețeta de wrap cu pui
Chef Nicolai Tand a explicat că a pus ardeii la cuptor, i-a curățat de piele și apoi i-a pus în blender cu oțet, sare, piper.
”Am pus și un pic de ulei, să se facă un pic de emulsie pentru că, automat, când pui ulei, devine un pic mai gros. Se face un fel de maioneză. O emulsie faină, vezi. E dulce, acrișor”, a punctat bucătarul.
Puiul a fost fiert timp de o oră, condimentat și pus la marinat pentru o oră. Ulterior, carnea a fost trasă la tigaie.
După ce puiul a fost gătit la tigaie, chef Nicolai Tand a pus lipia pe o farfurie, a adăugat salată verde, carnea tăiată. Mai apoi a pus sosul, roșiile, castraveții, brânza. Poftă bună!
Pentru mai multă inspirație în bucătărie, dar și pentru a găsi locația magazinelor cu măcelărie din supermarket-urile Penny, puteți vizita penny.ro.