Live acum
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

Coșul cu fructe și legume ce oferă savoare și energie pentru zilele friguroase de iarnă

Marian Duță, reporterul de la Neatza cu Răzvan și Dani, ne prezintă bunătățile care nu trebuie să lipsească dintr-un coș cu fructe și legume.

Coșul cu fructe și legume, savoare și energie pentru zilele friguroase de iarnă

Pentru că suntem în sezonul rece, dar și pentru că se apropie sărbătorile de iarnă care vin la pachet cu mese îmbelșugate cu preparate pe bază de carne, mult bogate în calorii, dar și cu multe dulciuri, specialiștii ne îndeamnă să combinăm aceste preparate cu multe legume și fruct așa încât să echilibrăm aportul caloric.

Dar nu numai aportul caloric trebuie echilibrat ci ar trebui să avem un echilibru între vitamine, proteine și fibre, necesare sănătății organismului.

De ce ar trebui să avem la masa de Crăciun un coș cu fructe și legume?

În direct dintr-un magazin cu fructe și legume din București, Marian Duță, reporterul de la neatza cu Răzvan și Dani, alături de Alina Constantinescu, antreprenor, ne oferă câteva idei despre fructele și legumele pe care ar trebui să le avem pe mesele de sărbători.

Este necesar să avem fructe și legume pe masa de Crăciun și nu numai, pentru un plus de sănătate și echilibru pe lângă preparatele din carne pline de calorii și mai puțin sănătoase.

Dacă tindem să consumăm la mesele sărbătorilor de iarnă doar preparatele tradiționale, s-ar putea să recurgem și la anumite medicamente îndeosebi pentru a ajuta digestia.

Se spune că pe lângă farmacia cu medicamente și suplimente naturiste, mai există și farmacia verde, adică aprozarul, iar despre beneficiile legumelor și verdețurilor proaspete în sezonul rece trebuie să știm cu toții.

Citește și: Beneficiile legumelor și verdețurilor proaspete în sezonul rece

Ce ar trebui să conțină coșul cu fructe și legume ce oferă savoare și energie pentru zilele friguroase de iarnă?

În primul rând, conform tradiției, sau mai bine zis, să ne reamintim de vremurile copilăriei, portocalele nu ar trebui să lipsească din coșul cu fructe de pe masă.

Sunt gustoase, sunt de sezon și sunt pline de vitamine. În plus, cojile lor ne parfumează casa cu aromele specifice sărbătorilor de altădată.

Pe lângă portocale, ar trebui să mai avem o multitudine de fructe și legume colorate.

Probabil veți întreba de ce colorate? pentru că specialiștii în nutriție ne-au tot repetat că legumele și fructele intens colorate înseamnă un aport crescut de vitamine. Și în plus, culorile aduc veselie și induc acea stare de bine necesară pentru un plus de sănătate.

Citește și: Importanța fructelor și legumelor colorate pentru o sănătate de fier

Pentru mai multe detalii despre Coșul cu fructe și legume ce oferă savoare și energie pentru zilele friguroase de iarnă, dar și pentru a afla de unde puteți comanda aceste coșuri cu fructe și legume sănătoase, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal Neatza cu Răzvan și Dani.