- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Adina Lăcătușu, reporter al matinalului Neatza cu Răzvan și Dani, alături de Alina Constantinescu, fondator fermă bio, în direct dintr-o farmacie verde, adică dintr-un aprozar din București, ne vorbesc despre beneficiile legumelor și verdețurilor proaspete în sezonul rece.
Consumul de frunze bogate în clorofilă, fructe și legume pot da un bust imunității și ne ajută să ne protejăm de virozele de sezon.
Ce legume, fructe și verdețuri putem consuma în sezonul rece
Încă este sezonul ardeilor capia, ardei roșii plini de vitamine, pe care putem să-i consumăm, în special cruzi.
De asemeni găsim castraveții și roșiile, care au încă proprietăți benefice asupra organismului.
Varza albă și varza roșie sunt legume de toamnă care rezistă și la temperaturi mai scăzute și ne oferă un aport de vitamine.
Broccoli și toate legumele verzi, precum și verdețurile sunt bogate în clorofilă și nu trebuiesc ocolite, pentru că ne dau un bust de energie, dar sunt benefice și pentru imunitate, în sezonul rece.
Citește și: Idei de salate sănătoase și gustoase cu legume și fructe de toamnă
Frunze de varză kale, frunze de măcriș, de rucola, de mangold, etc, sunt de asemeni pline de nutrienți și mai ales de vitamina C, benefică unei imunități de fier a organismului.
Frunzele verzi conțin vitamine, enzime, fitonutrienți foarte utili în această perioadă când avem nevoie de o imunitate bună și ne putem echilibra organismul pe cale naturală.
Toate aceste legume și verdețuri pot fi incluse în diverse preparate, de la salate crude, la supe-ciorbe, sau mâncăruri scăzute.
Fructele de sezon sunt de asemeni pline de proprietăți benefice, acum fiind vremea citricelor pline de vitamina C.
Sezonul rece vine cu o gamă variată de citrice: lămâi, portocale, clementine, mandarine, mineole, grapefruit, etc.
Este recomandat să mâncăm din toate legumele, fructele și verdețurile câte puțin, pentru a beneficia din plin de efectele lor curative în sezonul rece.