- Liga Națiunilor: România vs. Kosovo se vede vineri, 15 noiembrie, de la 21:45, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Mulţi îl mănâncă, prea puţini îi ştiu povestea. O legendă spune că mititeii ar fi fost inventați în secolul al XIX-lea într-o seară la hanul La Iordachi din București, binecunoscut pentru cârnații săi, când bucătăria a rămas fără învelișuri.
Dovedit, ei au fost mai întâi oferiți, în 1902, la restaurantul bucureștean Caru cu bere, conținând numai carne de vită. La acea vreme s-a determinat că un kilogram de carne tocată trebuie să conțină cel puțin trei grame de bicarbonat de sodiu.
MARE ATENŢIE la grătarul de 1 mai! Cum să te fereşti de MICII care te bagă în spital
În inima centrului istoric al Bucureştilor, în 1857 se deschidea o modestă tavernă cu o mică terasă acoperită cu rogojini, care purta un nume simplu, ţărănesc: „Trei foi de viţă”.
Cârciumarul Ionescu, văzând că cererile la cârnaţi sunt din ce în ce mai multe şi mate nu mai sunt, Iordache Ionescu a pus carnea direct pe grătar.
Perfecți pentru distracția de 1 MAI! Cea mai bună reţetă de mici
A devenit RAPID ŞI IREMEDIABIL vedeta localului de pe strada Covaci, la numărul 3, apoi starul restaurantelor din Bucureşti. Într-o scrisoare datată 16 iunie 1920, proprietarul de la “Carul cu Bere” descrie reţeta acestui preparat.
"Mititeii sunt un produs culinar din carne de vită, în stare finită de şapte până la opt centimetri şi la o grosime de cam trei centimetri, ce se servesc ori că o gustare între mese la o halbă de bere, ori ca entrée, ori ca fel de mâncare de sine stătătoare."
Platoul de la Neatza, transformat în câmp de bătălie! Dacul Dani Oţil şi Centurionul Răzvan Simion s-au luptat, în direc... De 1 Mai, Neatza petrece ca în anii '90! Răzvan: ”Acesta este radioul meu. Îl cunosc după gaura la scobitoare de la buto...