Antena Căutare

Cum să reacționezi în caz de furtună sau tornadă! Sunt două lucruri pe care trebuie să le faci imediat

Secretarul de stat Raed Arafat, Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, a vorbit, joi, la „Neatza cu Răzvan și Dani”, despre cum trebuie să reacționeze românii în caz de furtună sau tornadă, dar și despre cum funcționează sistemul Ro-Alert.

Secretarul de stat Raed Arafat, Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, a vorbit, joi, la „Neatza cu Răzvan și Dani”, despre cum trebuie să reacționeze românii în caz de furtună sau tornadă, dar și despre cum funcționează sistemul Ro-Alert.

„Dacă nu poți evita tornada, mai ales dacă vezi că este vânt puternic și vin obiecte în mașină, prima recomandare pe care am găsit-o în Statele Unite este să fii cu centura pusă și este logic, pentru că dacă cumva mașina este ridicată sau ceva se întâmplă din cauza vântului, este ca și în cazul unui accident”, a spus Raed Arafat, intervievat de Lucsandra Săndulescu, reporter „Neatza cu Răzvan și Dani”.

„Dacă vezi că vin obiecte ce sunt ridicate de vânt, trebuie să îți păstrezi capul coborât și să pui o pătură sau măcar mâinile pe cap, să te protejezi, sub nivelul geamului de la mașină, dacă se poate. Acestea sunt indicațiile date în acest moment”, a adăugat Arafat.

Despre Ro-Alert, Raed Arafat a explicat că este un sistem de alertare ce funcționează, dar acesta are nevoie de informații în prealabil.

„Sistemul Ro-Alert este un sistem de alertare. Noi alegem o zonă și dăm o alertare în zona respectivă, cum s-a întâmplat ieri în cazul Codului roșu de inundații. Însă, ca să dăm o alertă, noi trebuie să avem informații. De aceea vom avea discuții cu cei de la ANM”, a explicat Raed Arafat.

„În cazul unui fenomen precum cel de la Călărași, vom lua măsuri pentru a fi mai atenți la modul în care interpretăm informațiile și la modul în care alertăm. Normal că trebuie să existe o procedură în acest sens”, a adăugat el.

Raed Arafat a mai explicat că sistemul Ro-Alert este păstrat pentru mesaje grave, pentru alte notificări fiind disponibilă aplicația DSU.

„Nici nu putem la orice Cod portocaliu meteo sau la orice problem să transmitem mesaj prin Ro-Alert. Pentru asta noi învățăm populația să descarce aplicația DSU. Sunt peste 500.000 de descărcări ale acestei aplicații, prin care vine majoritatea notificărilor. Ro-Alert-ul l-am păstrat pentru mesajele foarte grave”, a explicat Arafat.

Mai multe detalii sunt disponibile în clipul de mai sus din cel mai iubit matinal, „Neatza cu Răzvan și Dani”.

Deniz Cem, noul Tarkan al Turciei, a făcut show la „Neatza cu Răzvan și Dani”! „Am compus imnurile echipelor Fenerbahce ... Dani Oțil, detalii picante din viața de cuplu! Ce a fost nevoit să facă. „M-am conformat, pentru că altfel mi-ar fi scos...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x