Antena Căutare

Diferențele importante dintre durerile de cap și migrene! Tu știi să le deosebești? Cum le tratezi natural - VIDEO

Carmen Nonn, medic cu competențe în apifitoterapie, a explicat la „Neatza cu Răzvan și Dani” ce diferențe există între durerile de cap și migrene.

Carmen Nonn, medic cu competențe în apifitoterapie, a explicat la „Neatza cu Răzvan și Dani” ce diferențe există între durerile de cap și migrene.

Potrivit medicului, durerea de cap este cea mai frecventă durere, conform statisticilor din România, și afectează cam 83% dintre români. Cefaleea, durerea de cap, este de intensitate moderată până la intensitate ceva mai mare. De obicei, aceasta este localizată de ambele părți ale capului – frunte, tâmple, ceafă - și este resimțită ca o stare de tensiune.

Migrena este de intensitate mult mai mare, este pulsatilă, doar pe o jumătate de cap și este însoțită de greață, vărsături, amețeli, durează între 4 și 72 de ore sau chiar mai mult și de obicei se instalează dimineața, imediat după trezire.

„Cefaleea este declanșată destul de frecvent de oboseală, stres, anxietate, sinuzită, de o tulburare de vedere ori ochelari care nu sunt potriviți, de anumite alimente sau chiar de o pieptănătură foarte strânsă", a mai explicat medicul Carmen Nonn.

„Migrena este o cauză organică, neorologică. Din cauza unui factor declanșator apare o vasodilatație la nivelul vaselor craniene, cu eliberarea unei substanțe chimice care întreține acea senzație deosebit de nefăcută”, a continuat specialistul.

Mai multe detalii despre tratamentul natural al durerii de cap sunt disponibile în clipul de mai sus din emisiunea „Neatza cu Răzvan și Dani”.

Răzvan, ironii la adresa colegului său: „Ai o față de lasă-mă să te las". Cum s-a apărat Dani - VIDEO... Sfaturi de circulație pe zăpadă și ninsoare de la Dani. „E important!”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x