Antena Căutare

Lucrezi de acasă și ai un copil plin de energie? 5 trucuri ca să-l ții ocupat toată ziua

În emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani am descoperit ce trebuie să facem dacă avem copii și lucrăm de acasă, în contextul epidemiei de coronavirus.

Copiii se simt singuri și neglijați chiar și cu părinții în casă, pentru că aceștia și-au transformat locuința în birou.

CE FACI CÂND AI COPII ȘI LUCREZI DE ACASĂ

Mădălina Vasile, reporterul emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, a stat de vorbă cu Nadia Tătaru și a aflat cât de importantă este starea de bine a copilului, în perioada în care părinții lucrează acasă.

citește și: Un bătrân a confundat extinctorul cu dozatorul de dezinfectant! Ce a urmat

Chiar dacă ne simțim furioși sau frustrați, specialiștii ne recomandă să încercăm să ne echilibrăm emoțional și să nu punem presiune pe cei mici, căci acest lucru le poate afecta dezvoltarea armonioasă.

Lucrezi de acasă și ai un copil plin de energie? 5 trucuri ca să-l ții ocupat toată ziua

Jocuri distractive pentru copii

Jocuri distractive pentru copii

Este important să fim atenți nu doar la ritualurile de igienă, de masă sau de somn, ci și la timpul petrecut împreună. Specialiștii recomandă să lăsăm telefonul mobil sau alte lucruri care ne distrag atenția în timpul liber și să petrecem mai mult timp de calitate cu cel mic.

citește și: Lecții de supraviețuire pentru bărbații aflați în izolare! Cum faci grătar în casă

Sfaturi utile pentru părinții care lucrează de acasă

  • Încearcă să îi oferi copilului activități practice, educative și amuzante, care să îi capteze atenția (jucării noi, jocuri de țesut, puzzle-uri, jocuri de construit etc)
  • Anunță-l pe cel mic care este programul zilei respective și când vei putea să te joci cu el
  • Nu te lăsa copleșit de stres, fiindcă acest lucru va afecta emoțional copilul, care va deveni mai agitat și mai dornic de atenție
  • Evită reproșurile sau ridicarea tonului atunci când ceva nu merge bine
  • Întreabă-l pe cel mic cum și-ar dori să petreacă timpul liber și oferă-i variante menite să-l atragă sau să-i stimuleze creativitatea („crezi că poți să faci un castel din cuburi? Dar o navă spațială din acest carton?”)
  • O tablă de scris, un șevalet sau culorile lavabile sunt perfecte pentru copiii pasionați de desen. Există role speciale de lipit pe pereți, ce imită cărțile de colorat, așa că îl poți provoca pe cel mic să „își picteze camera” cât timp tu lucrezi

Urmărește clipul video de mai sus din emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani ca să afli mai multe despre acest subiect!

Ruleta cu ingrediente bizare de la Asia Express s-a mutat la Neatza! Ce a mâncat Ramona... „La Luna”, hitul ce va suna în toate cluburile! Lidia Buble a lansat cea mai tare piesă de până acum...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x