Antena Căutare

Medicii de familie, avertisment pentru pacienți, în timpul pandemiei de coronavirus: „Trebuie să știe și să respecte asta!” – VIDEO

Medicii de familie le-au transmis pacienților că cel mai important este să sune și să nu vină la cabinet fără programare, în contextul epidemiei de coronavirus.

„Mulți au înțeles cât e de importantă izolarea la domiciliu. Cei mai mulți au învățat să sune sau să încerce să dea cumva de noi pe telefonul de cabinet. Însă, sunt și pacienți care nu respectă acest lucru și în continuare este aglomerație la unele cabinete, mai ales în zona urbană. În rural, din ceea ce știu eu, stăm puțin mai bine.”, a sus un medic de familie, la „Neatza cu Răzvan și Dani”.

„Trebuie să păstrăm această distanță de un metru și jumătate între pacienți, să existe suficient loc pe sală, dar nu toți medicii au cabinete care să poată permite această distanțare socială. Unele policlinici din București sunt foarte restrânse ca spațiu. De aceea e mult mai bine ca mai înainte să se programeze telefonic. E foarte greu să-i convingi, după e o viață întreagă au fost obișnuiți să vină, fără să respecte programările”, a mai spus medicul de familie.

Și în privința vaccinării copiilor apar probleme, în contextul pandemiei de coronavirus.

„Și vaccinarea este o problemă, pentru că noi trebuie să programăm vaccinurile în așa fel încât să nu fie nimeni altcineva pe țară. În plus, acum, Direcția Sanitară București nu mai furnizează vaccinuri. Nu știm de ce. Nu au explicat. Probabil că sunt ocupați cu pacienții care sunt carantinați sau în izolare. Însă, vaccinarea nu este o activitate care ar trebui să se termine”, a mai spus medicul de familie.

Urmăriți clipul de mai sus din cel mai iubit matinal, „Neatza cu Răzvan și Dani”.

Cum bea cafea un italian în plină pandemie de coronavirus. Atenție, imagini ce provoacă râsul! VIDEO... Cum poți face cumpărături la piață, în timpul pandemiei de coronavirus. Ce reguli au fost impuse. VIDEO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x