- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
În ediția Neatza cu Răzvan și Dani de vineri, 7 iulie, Vlăduț le-a propus telespectatorilor o mică provocare: pregătirea unui gem de casă ca la carte, natural și fără conservanți, fără a petrece nici prea mult timp în bucătărie.
Deși multe gospodine „fug” de prepararea unui astfel de desert, din cauza ideii preconcepute că ar necesita un timp îndelungat, și preferă să îl cumpere, specialistul nostru a prezentat o metodă cât se poate de rapidă, însă a avut și ajutor de nădejde. În câțiva pași simpli, gemul este deja gata de pus în borcane. Iată rețeta!
Neatza cu Răzvan și Dani, 7 iulie. Rețetă specială de gem de zmeură cu fistic
„Pentru că este vară și fructele abundă, mai ales în piețe, este indicat să începem să pregătim gemuri. Rețeta presupune ca pentru un kilogram de fructe să se adauge 500 de grame de Zahăr Mărgăritar gelifiant”, a explicat Vlăduț întregul proces.
Astfel, într-o oală încăpătoare, punem un kilogram de zmeură (pot fi folosite și alte fructe, bineînțeles, în funcție de gusturi) iar apoi turnăm zahărul peste. Se amestecă cu o lingură de lemn, în timp ce se dă în clocot compoziția maximum 4-5 minute. Spre final, se adaugă și fisticul, după ce a fost decojit în prealabil.
Totul e gata extrem de rapid, fără să necesite să petrecem foarte mult timp în bucătărie, iar preparatul va ieși unul delicios cu ajutorul produselor speciale de la Mărgăritar. De asemenea, cu ajutorul zahărului gelifiant, fructele își păstrează culoarea și proprietățile. Și vitaminele rămân în proporție foarte mare, prin intermediul acestei metode speciale. Vezi în videoul de mai sus!