Dacă este luni, avem „Bună dimineața, sănătate”. Simona Dragomir a vorbit, la „Neatza”, despre cele mai comune simptome ale enterocolitei. Care sunt cele mai frecvente cauze ale acestei afecțiuni și cum poate fi prevenită.
Medicii avertizează că cei care ajung internați cu entorocolită ignoră regulile elementare de igienă sau consumă mâncare nedepozitată corespunzător sau alterată.
Ce este și care sunt cauzele enterocolitei?
Enterocolita este o afecțiune a tubului digestiv, determinată de diverse infecții: bacterii, virusuri, paraziți sau ciuperci.
„Enterocolitele înseamnă simptomatologie digestivă, cu scaune diareice. Din păcate, în câteva ore, putem să ne deshidratăm”, a explicat dr. Adrian Marinescu, medic primar boli infecționase
Simptome enterocolită
Dr. Angelica Vișan, medic primar boli infecționase, a vorbt despre principalele simptome ale enterocolitei: „În afară de scaunele diareice, se asociază vărsături, dureri abdominale și, de multe ori, febră.”
„Enterocolitele pot să apară indiferent de sezon, apar în aceeași măsură și la adult și la copil”, a adăugat dr. Adrian Marinescu.
De cele mai multe ori, copiii fac enterocolite din cauza mâinior murdare sau a nerespectării măsurilor de igienă.
Cum ne putem feri de entorocolită
Conform medicilor, copiii bolnavi trebuie izolați la domiciliu. Cea mai importantă metodă de prevenție este igiena. Trebuie asigurată igiena sălilor de baie, trebuie spălate clanțele, toate obiectele sanitare.
Spălatul pe mâini trebuie să fie foarte minuțios executat, înainte de orice alimentare.
Cum se tratează enterocolita, puteți afla, din materialul de mai jos din „Neatza cu Răzvan și Dani”
Registrul Auto Român a lansat aplicația ce îți spune totul despre mașina pe care vrei să o cumperi! Cum funcționează și ... Răzvan și Dani, amintiri din Reșița: Aveau și ei food truck, într-o rulotă obosită: „Mai mult o flecea”...