Neatza cu Razvan si Dani

LUNI-VINERI | ora 08.00

Bună dimineața, Sănătate! Toxiinfecția alimentară, inamicul unei vacanțe reușite. Cum prevenim și cum tratăm problemele digestive

 

În cadrul rubricii Bună dimineața, Sănătate! din emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani, Simona Dragomir a vorbit despre cele mai eficiente metode de a preveni și trata toxiinfecțiile alimentare.

Toxiinfecția alimentară este o afecțiune cauzată de consumul de alimente sau băuturi contaminate cu bacterii, virusuri sau paraziți. Medicii ne sfătuiesc să nu neglijăm problemele digestive apărute. Acestea ne pot afecta grav sănătatea.

„Vara, mult așteptatul anotimp al concediilor, poate să genereze tulburări de tranzit intestinal, așa numita diaree a călătorului, cauzată de faptul că ne petrecem vacanțele pe alte meleaguri, unde întâlnim alt tip de alimentație sau, și mai frecvente, la noi în țară, toxiinfecțiile alimentare, caracterizate prin simptome digestive: diaree, colici abdominale, senzație de greață, vomă, febră și deshidratare. 

Dacă apar astfel de probleme, este recomandat să urmăm un regim alimentar, să bem ceaiuri cu efect antiseptic și să ne administrăm soluții de rehidratare”, a explicat dr. Ruxandra Constantina, medic de familie. 

Toxiinfecția alimentară este mai periculoasă la copii. Cu cât aceștia sunt mai mici, cu atât este mai mare riscul de deshidratare.

„Este foarte important să prevenim astfel de probleme, prin respectarea strictă a regulilor de igienă: ne spălăm bine pe mâini, cu apă și săpun, înainte de a mânca. Spălăm bine, sub jet de apă puternic, fructele și legumele, înainte de a le consuma”, a adăugat medicul.

Mai multe detalii despre prevenirea și tratarea toxiinfecțiilor alimentare, în materialul video de mai sus. 

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Neatza cu Răzvan şi Dani, nu e panica :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/neatza-cu-razvan-si-dani şi este updatat zilnic cu ştiri. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/neatzacurazvansidani/, iar canalul nostru de YouTube este https://www.youtube.com/user/NeatzaAntena1.

➡️ 😎 Toate ediţiile matinalului Neatza cu Răzvan şi Dani  le găseşti integral pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/4oYQSJo. Poţi urmări şi LIVE emisiunile Antena 1 de pe smartphone, tabletă sau computer. Intră acum! facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI