Antena Căutare

Delta Dunării, perla turismului european! Horia Teodorescu: „Delta are nevoie de sprijin, dacă vrem să o avem și pentru urmașii noștri”

Invitat la Neatza cu Răzvan și Dani, Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea, a vorbit despre importanța dezvoltării Deltei Dunării, proces ce trebuie făcut cu respect pentru natură, „dacă vrem să o avem și pentru urmașii noștri”.

Invitat la Neatza cu Răzvan și Dani, Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea, a vorbit despre importanța dezvoltării Deltei Dunării, proces ce trebuie făcut cu respect pentru natură, „dacă vrem să o avem și pentru urmașii noștri”.

„Cred că este unul dintre cele mai complicate județe ale țării. Trebuie să avem grijă atât de Deltă, cât și de populația de aici. Sunt lucruri care nu sunt ușor de făcut, ținând cont de restricțiile pe care Delta le are. Vorbim de restricțiile de mediu, de necesitățile populației, de mobilitate, însemnând transportul și multe alte probleme care sunt aici”, a explicat Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea.

Întrebat cum se poate dezvolta zona, fără a „deranja natura”, Horia Teodorescu a vorbit despre importanța păstrării biodiversității.

„Anul trecut, turismul a crescut cu 70% în Deltă. Tot ceea ce se face este în strictă coordonare cu autoritățile, pentru că Delta trebuie să rămână așa cum este ea, neagresată. Biodiversitatea trebuie păstrată. (...) Delta are nevoie de sprijin, dacă vrem să o avem și pentru urmașii noștri.”

„Lucrurile au început să se miște. Am avut o alocare de un miliard și jumătate de euro pe fonduri europene care și-a pus amprenta pe județul Tulcea, cu investiții mari. Este cea mai mare alocare a României și cea mai mare alocare, pe un areal, din Europa. Iată, oamenii și-au dat seama că Delta Dunării reprezintă o perlă a turismului european și trebuie tratată cu respect și cu sprijin!”, a adăugat președintele Consiliului Județean Tulcea.

Întregul interviu, în materialul video de mai sus.

Să vină salvamarii! Ramona a fost la un pas să cadă în Dunăre: „Gata, pot să plec?!”... La valoarea ta, Dănuțe! Răzvan Simion și Ramona Olaru, petrecere pe banii lui Dani Oțil de la Neatza cu Răzvan și Dani!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x