Acvariul din Tulcea face parte din complexul Muzeului Delta Dunării, este unul dintre cele mai moderne din lume, aici putând fi vazute specii foarte rare din Delta, dar și foarte mulți pești de apă dulce și apă sărată.
,,Cred că fiecare turist care vine în Deltă ar trebui să treacă pe aici"
Sturionii nu se pot pescui pentru că sunt o specie protejată
Cristina Dinu, șef serviciu Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării, declară că ,,familia sturionilor cuprinde pești care sunt protejați pe o perioadă mai lungă de timp, respectiv până în 2022, aceasta și din cauza vulnerabilității acestor specii. Crapul este specia prncipală în piscicultură fiind un pește omnivor"
Acvariul din Tulcea cuprinde atât specii care se află în România, mai exact Delta Dunării, cât și specii din diferite părți ale lumii.
Peștii care provin din alte ecosisteme acvatice sunt Bibanul Soare, o specie nord Americană care a fost introdusă în Europa de către francezi și Carasul Argintiu, o specie introdusă accidental odată cu speciile din complexul Chinezesc.
Sectorul cu specii exotice cumprinde atât specii din apele dulci-tropicale, cât și din ecosisteme coraliere, spre exemplu: crapul japonez.
Senzațional este faptul că Acvariul din Tulcea deține și rechinul de recif, rechinul Epolet, o specie mai leneșă, dar și o specie de pește denumită Murena care seamănă izbitor cu un șarpe de apă.
Imagini rare cu Cătălin Oprișan! Iată cum a fost chinuit să facă sport... Neatza cu Răzvan și Dani. Nedin Geanbai își folosește mâinile pentru realizarea obiectelor tradiționale spectaculoase...