Antena Căutare

Neatza cu Răzvan și Dani. Nedin Geanbai își folosește mâinile pentru realizarea obiectelor tradiționale spectaculoase

Nedin Geanbai este un meșter popular tătar din Tulcea înzestrat cu un talent rar și frumos. Meșterul își folosește mâinile pentru realizarea obiectelor tradiționale spectaculoase.

Nedin Geanbai este un meșter popular tătar din Tulcea înzestrat cu un talent rar și frumos. Meșterul își folosește mâinile pentru realizarea obiectelor tradiționale spectaculoase.

Acesta meșterește veioze făcute din cătrune, o specie a dovleacului care atunci când se usucă de vine foarte tare, pietrificată, de asemena acesta meșterește și instrumente muzicale făcute din cătrună, toate decorate în stil crimean, tătăresc.

Meșter popular tătar creează obiecte precum ,,ochi de deochi" care se pun la intrarea în case pentru a te apăra de intențiile rele ale celor care vin la tine, masă și scaune pliabile cu motive specific tradișionale tătărești și obiecte decoraționale.

,,În fiecare zi încercăm să aducem valori din zonă de aici (Delta Dunării), care mai rar ajung la București și ne este mai greu să vi-i arătăm", spune Dani Oțil.

Cele mai importante și interesante lucruri de văzut în Deltă sunt prezentate de către echipa Neatza în fiecare dimineață, așa că nu rata nimic!

Neatza cu Răzvan și Dani. Imagini spectaculoase de la Acvariul din Tulcea. Aici pot fi admirate specii de pești din Delt... Neatza cu Răzvan și Dani. Specialiștii în nutriție și sport ne arată ce să punem în farfurie ca să nu ne îngrășăm...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x