Antena Căutare

A început Postul Paștelui. Părintele Visarion Alexa îți spune ce reguli trebuie să respecți: ”Postul este o perioadă de omenie, ar trebui să avem grijă de suflet!”

Postul Paștelui a început astăzi, iar Părintele Visarion Alexa a vorbit, în direct, la ”Neatza cu Răzvan și Dani”, despre ce reguli ar trebui să urmeze în aceste zile. 

”Ar trebui să înțeleagă că este cea mai frumoasă perioadă din an, pentru că ne folosim sufletul, dăm importanță purtării noastre, slujbelor de la biserică, nu ne mai bazăm pe a consuma, ci pentru a trăi. Trebuie să fim atenți la gândurile noastre, iar postul e ca o perioadă în care suntem în arenă, în care ne pregătim. În fiecare zi, în biserică, are loc o rugăciune, ca o istorie a omului, iar la finalul fiecărei strofe se spune ”Dumnezeule, miluiește-ne.”. Accentul cade, evident, pe mâncare. Postul sufletesc trebuie să fie în tot timpul anului, acum este însoțit și de alimentar, vom mânca mai puțin, mai econom, fără alimente de origine animală. Postul este o perioadă de omenie, de la hrană până la purtare, de la trup, la suflet.”, a declarat el în cadrul emisiunii de la Antena 1.

Postul Paștelui este considerat cel mai lung și mai aspru dintre toate cele patru posturi importante de peste an. Postul Paștelui la ortodocși a început luni, 2 martie 2020 și se va încheia pe 19 aprilie. Pe toată perioada Postului Paștelui, începând de luni, 2 martie și până pe 18 aprilie, nu se fac nunți și botezuri.

Ramona Olaru a împlint un an de Neatza! Răzvan Simion: "Un an de când ne bântuie diminețile și ne lasă să o vedem n... Alexandru Benchea, primul alpinist român nevăzător care a cucerit vârful Kilimanjaro, mărturisiri neașteptate: ”Vreau să...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x