Antena Căutare

Prognoza meteo 12 ianuarie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Florinela Georgescu, director Meteorologie Aplicată în cadrul ANM, ne spune cum va fi vremea în luna ianuarie.

meteo
Prognoza meteo 12 ianuarie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi | profimedia

Astăzi plouă în Capitală, iar pe partea de sud și sud-est a teritoriului nu vor fi doar ninsori pentru că ciclonul care vin dinspre Mediterana și aduce preciăitații, aduce și o masă ușor mai caldă. Astfel, precipitațiile vor fi și sub formă e ploaie.

Cu toate acestea, nu este însă exclus, chiar și la București, să mai ningă la noapte. Ninsorile vor fi mai fi prezente în partea de sud a țării, atât astăzi, cât și la noaptea sau chiar și mâine, în prima parte a zilei.

Procesul de răcire va continua. Atâta timp cât cerul a fost noros pe timp de noapte și va fi noros și la noapte, nu vom simți scăderea de temperatură pe parcursul nopților, ci mai degrabă o vom simți ziua.

Începând de joi-vineri, temperaturile vor mai scădea și vine gerul, astfel că se vor înregistra temperature negative și pe timp de zi, nu doar pe timp de noapte. În noaptea de duminică spre luni este posibil să se înregistreze sub -10 grade în unele zone ale țării.

În zonele depresionare, mai ales cele din estul Transilvaniei, există posibilitatea ca în dimineața zilei de luni, temperatura să se apropie și de -20 grade, în funcție de cum va fi cerul. Atunci când există strat proaspăt de zăpadă, masa de aer rece, acestea sunt condiții create ca temperatura să coboare foarte mult atunci când cerul este degajat pe timp de noapte. Umezeala de la sol și surplusul de apă va duce la formarea poleiului.

La munte stratul de zăpadă va mai crește, iar temperaturile scăzute vor ajuta ca acesta să se mențină. De asemenea, există și pericol de avalanșă.

Cod galben de ninsori în 22 de județe

Meteorologii anunţă precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare, în general moderate cantitativ, şi polei în cea mai mare parte a ţării, până miercuri. Începând de duminică, de la ora 10:00 şi până miercuri la aceeaşi oră sunt aşteptate precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare, în general moderate cantitativ şi polei. În a doua parte a săptămânii, vremea va deveni mai rece decât în mod normal pentru această perioadă, iar local şi temporar va mai ninge.

Vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45...55 km/h în regiunile sudice şi de 60...70 km/h în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, la altitudini de peste 1700 m, temporar viscolind ninsoarea.

Meteorologii anunţă precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare, în general moderate cantitativ, şi polei în cea mai mare parte a ţării, până miercuri.

În intervalul menţionat, vor fi perioade în care se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a ţării, iar în jumătatea de sud se vor acumula cantităţi, local de peste 15...30 l/mp, potrivit news.ro.

Temporar va ninge şi se va depune strat de zăpadă, local consistent, iar în sudul Câmpiei Române, Bărăgan şi Dobrogea vor fi şi intervale cu lapoviţă şi ploaie şi se va forma polei.

De asemenea, sudul Banatului, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, precum şi Munţii Banatului şi zona Carpaţilor Meridionali sunt sub cod galben de ninsori, până luni la ora 14:00.

Care este proporția alimentelor necesare organismului pentru a mânca sănătos... Top meniuri gustoase și sănătoase cu pește și fructe de mare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x