- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Invitată în ediția din 17 martie 2022 a emisiunii Super Neatza cu Răzvan și Dani, să gătească pentru îndrăgiții matinali, Andra Iliaș a preparat o delicioasă prăjitură cu mălai și portocale, dar și alte rețete culinare.
Prăjitura cu mălai preparată de Andra este o adaptare mai elegantă a prăjiturii tradiționale ”Alivencă moldovenească”. Dacă alivencile moldovenești au în compoziție și brânză, în prăjitura de azi aceasta lipsește, iar aluatul este preparat dintr-un amestec de mălai cu făină de migdale. Sucul de portocale și feliile de portocale aduc un plus de aromă și savoare prăjiturii, iar clasica smântână din timpul servirii va fi înlocuită cu o cremă fină de mascarpone cu miere.
Urmăriți mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a-i răsfăța și voi pe cei dragi cu o savuroasă prăjitură.
Citește și: Guguluf Red Velvet cu glazură Royal Icing și căpșuni
Rețetă de prăjitură cu mălai și portocale - Ingrediente
- 5 ouă de mărime medie
- 150 gr zahăr
- 150 gr mălai
- 150 gr făină de migdale
- 100 ml ulei de măsline
- sucul și coaja de la 2 portocale
- 1 praf de sare
- 7 gr praf de copt
- 2 portocale feliate
- 500 gr mascarpone
- 150 gr miere de albine
Rețetă de prăjitură cu mălai și portocale - Mod de preparare
Mai întâi pregătim o tavă de copt cu diametrul de 32 cm și o ungem cu puțin unt sau ulei. La baza ei așezăm felii de portocale, pupă ce le îndepărtăm coaja și partea albă cu gust amar.
În două boluri separăm gălbenuşurile de albuşuri. Presărăm sare peste albușuri și le lăsăm 10 minute la temperatura camerei.
Citește și: Fursecuri de primăvară cu fistic - Mâțișori. Rețeta lui Vlăduț la Super Neatza, 4 martie 2022
Între timp, pornim cuptorul la 180 de grade Celsius pentru a se încălzi.
Mixăm gălbenușurile cu zahărul până când devin spumoase. Adăugăm coaja de la portocale răzuită fin și uleiul și omogenizăm bine amestecul. Vom obține o compoziţie care are consistenţa unei maioneze mai fluidă.
Apoi, adăugăm mălaiul în ploaie, ca la rețeta de mămăligă. Adăugăm și făina de migdale amestecată cu praful de copt.
Mixăm albuşurile spumă cu praful de sare şi le încorporăm uşor în compoziţia de mai sus. Întindem compoziția obținută peste feliile de portocale din tavă și o nivelăm frumos la suprafață. Coacem delicioasa prăjitură cu mălai și portocale pentru 30-35 de minute, la 180 ºC. Lăsăm prăjitura să se tempereze câteva minute în tavă, apoi o răsturnăm pe un platou. Din sucul de portocale cu puțină miere facem un sirop și însiropăm bine prăjitura.
Amestecăm mascarponele cu miere și vom obține o cremă fină și delicioasă cu care servim prăjitura cu mălai și portocale. Merge servită chiar și cu o cupă din înghețata preferată.
Pentru mai multe detalii despre cum se prepară această prăjitură, dar și pentru a descoperi ce rețete a mai preparat Andra Iliaș în ediția din 17 martie 2022 a emisiunii Super Neatza, accesați materialul video de mai sus.
Ce calități avem, în funcție de anul nașterii. Numerologul Corina Stratulat ne dezvăluie totul... Tartă cu ciocolată și portocale. Rețeta lui Vlăduț la Super Neatza, 18 martie 2022...