Antena Căutare

Flan cu portocale în crustă din foi de plăcintă. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 16 februarie 2022

În ediția din 16 februarie 2022 de la Super Neatza cu Răzvan și Dani, chef Nicolai Tand, bucătarul matinalului, a preparat mai multe rețete culinare foarte gustoase printre care și o delicioasă rețetă de desert: Flan cu portocale în crustă din foi de plăcintă.

Desertul este foarte aromat atât datorită sucului de portocale cât și cojilor răzuite foarte fin Galerie
Porții de flan cu portocale în crustă din foi de plăcintă | Rețeta lui Nicolai Tand la Super Neatza

Așa cum ne-a obișnuit de-a lungul timpului, de când s-a alăturat colectivului matinalului Super Neatza, chef Nicolai Tand prepară în platoul emisiunii nu una, ci mai multe rețete culinare într-o singură ediție. În ediția din 16 februarie 2022, chef Nicolai Tand a preparat o rețetă de gnocchi de casă cu sos de brânzeturi și varză de Bruxelles, o rețetă de Corn Dog în crustă din fulgi de porumb și o rețetă delicioasă de desert: Flan cu portocale în crustă din foi de plăcintă.

Citește și: Tartă cu orez cu lapte și sos caramel sărat cu fructe. Rețeta lui Chef Nicolai Tand la Super Neatza, 15 februarie 2022

Este un desert simplu pe care îl puteți prepara și voi acasă, urmărind lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas, oferite mai jos.

Flan cu portocale în crustă din foi de plăcintă - Ingrediente

Pentru prepararea unui astfel de desert aveți nevoie de ingrediente pentru crusta desertului și de ingrediente pentru crema cu aromă intensă de portocale.

Citește și: Prăjitură din pișcoturi cu cremă de mascarpone și afine. Desert fără coacere

Pentru crustă:

  • 200 gr foi de plăcintă
  • 120 gr unt

Pentru cremă:

  • 400 ml lapte
  • 400 ml smântână pentru frișcă
  • 4 ouă
  • 350 gr făină
  • coaja și sucul de la o portocală
  • un praf de sare

Citește și: Plăcintă de post cu mere și scorțișoară

Flan cu portocale în crustă din foi de plăcintă - Mod de preparare

Se începe cu compoziția pentru crema de portocale care necesită fierbere și răcire înainte de a fi adăugată în interiorul crustei din foi de plăcintă.

Se pun într-un vas, pe foc, laptele și smântâna pentru frișcă. În alt vas, se amestecă ouăle cu un praf de sare și zahărul. Se adaugă coaja de portocală, răzuită fin și sucul acesteia. Apoi se adaugă făina și se toarnă treptat din amestecul de lapte cu smântână, fierbinte. Se amestecă intens, până la omogenizare, apoi se fierbe crema până când capătă consistență. Apoi se lasă crema la temperat.

Citește și: Corn Dog în crustă din fulgi de porumb. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 16 februarie 2022

Într-o tavă de cuptor mai micuță se așază hârtie de copt. Foile de plăcintă se desfac și se ung cu unt topit. Se așază una peste alta în tavă, ridicându-le marginile de jur împrejurul tăvii. Se crează astfel o formă de coșuleț unde se adaugă crema temperată.

Tava cu prăjitura se pune în cuptorul încălzit la 180 de grade și se coace pentru 20-25 de minute. Se lasă să se tempereze bine înainte de a o porționa.

Este delicioasă și de mare efect așa cu marginile crocante ale aluatului și interiorul cremos ca o budincă.

Citește și: Gnocchi de casă cu sos de brânzeturi și varză de Bruxelles. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 16 februarie 2022

Pentru mai multe detalii despre modul de preparare al rețetei de flan cu portocale în crustă din foi de plăcintă, dar și pentru a descoperi ce rețete a mai gătit chef Nicolai Tand în ediția din din 16 februarie 2022 a îndrăgitului matinal Super Neatza, accesați materialul video de mai sus.

Corn Dog în crustă din fulgi de porumb. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 16 februarie 2022... Tort cu ciocolată și vișine din vișinată. Rețeta lui Vlăduț la Super Neatza, 18 februarie 2022...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x