Așa cum deja ne-a obișnuit, Chef Nicolai Tand prepară în cadrul îndrăgitului matinal Super neatza, nu una, ci mai multe rețete delicioase și hrănitoare. În ediția de azi a pregătit o rețetă cu specific zonei clujene cu varza, paste și carne tocată și una cu orez: Tăiței cu varză și pesmet și Orez cu pui și legume.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari celor două rețete preparate de Nicolai Tand, pentru a le pregăti și voi atunci când sunteți în pană de inspirație.
Ingrediente
Nu aveți nevoie de foarte multe ingrediente pentru cele două preparate și nici complexe nu sunt. Sunt ingrediente simple, pe care, cu siguranță, le folosiți și la alte preparate.
Citește și: Tăiței cu varză de post. Rețetă simplă și ușor de preparat
Ingrediente pentru rețeta de Tăiței cu varză și pesmet:
- 1 varză proaspătă
- 2 cepe
- 50 ml ulei
- 150 gr tăiței
- 250 gr carne tocată
- 50 gr orez
- 150 gr pastă de roșii
- 50 gr pesmet
- 15-20 gr unt
- 50 gr parmezan
- sare și piper
Ingrediente pentru rețeta de Orez cu pui și legume:
- 200 gr orez
- 1 ceapă
- 1 ardei
- 2-3 roșii
- 200 gr ciuperci
- 400 gr friptură de pui
- ouă
- sare și piper
Tăiței cu varză și pesmet și Orez cu pui și legume - Mod de preparare
Dacă ingredientele folosite sunt simple și la îndemână și modul de preparare al celor două rețete tot simplu este și nu necesită nici mult timp.
Citește și: Rețeta zilei la Super Neatza, 21 iulie 2021. Colțunași cu carne și legume, rețeta lui chef Nicolai Tand
Rețeta de tăiței cu varză și pesmet - Mod de preparare
Pentru această rețetă se prepară mai întâi varză călită cu o ceapă și puțin ulei, după cel mai clasic mod. Se toacă varza fideluță, sau se dă pe răzătoarea mandolină și se presară cu sare și piper. Se amestecă bine și se lasă la odihnit până se călește ceapa în ulei încins. Varza se scurge bine și se călește în uleiul cu ceapă.
Între timp, se fierbe orezul și se trag la tigaie carnea tocată cu o ceapă tocată, în ulei. Se asezonează cu sare și piper. Când carnea este pătrunsă, se adaugă pastă de roșii și se mai lasă să fiarbă câteva minute.
Tăițeii se fierb în apă cu sare, iar pesmetul se trage în puțin unt topit. Toate aceste preparate se asamblează în straturi, în timpul servirii, ca la rețeta de varză a la Cluj. Pesmetul se presară deasupra, la fel și parmezanul răzuit.
Citește și: Rețeta zilei la Super Neatza, 21 iulie 2021. Caponata, rețeta lui chef Nicolai Tand
Rețetă de orez cu pui și legume - Mod de preparare
Se fierbe orezul al dente, în modul clasic. Ciupercile se trag la tigaie în puțin unt cu ulei, iar friptura de pui se presupune că o avem deja pregătită anterior. Se rupe în fâșii. Roșiile, ceapa și ardeiul se toacă mărunt, ca pentru salată.
Ouăle se pregătesc poșate. Se pune un vas cu apă la fiert, se adaugă sare și oțet, iar în momentul când începe să fiarbă, se creează un vârtej în apă, cu o lingură și se pune acolo,câte un ou deja spart într-o ceașcă. Se lasă să fiarbă doar până se coagulează albușul.
Pentru mai multe detalii despre rețetele zilei la Super Neatza, 22 iulie 2021: Tăiței cu varză și pesmet și Orez cu pui și legume, preparate de chef Nicolai Tand, accesați materialul video de mai sus.
Rețeta zilei la Super Neatza, 21 iulie 2021. Colțunași cu carne și legume, rețeta lui chef Nicolai Tand... Secretul lui Vlăduț pentru mâncărurile cu carne de vită. Iată ce bază pentru mâncăruri de la Maggi folosește...