Antena Căutare

A fost amendată cu 89 000 de dolari după ce copiii ei au adunat scoici de pe plajă. Cum a reacționat mămica

Autoritățile s-au sesizat de ilegalitatea comisă și i-au trimis femeii o amendă colosală! Iată la ce gest a recurs mămica după întâmplarea nefericită!

Galerie
A fost amendată cu 89 000 de dolari după ce copiii ei au adunat scoici de pe plajă. | Shutterstock.com

O mămică din Califoria a crezut că este o glumă atunci când a primit o amendă în valoare de aproximativ 89 000 de dolari după ce copiii ei au adunat scoici de pe plajă.

Cu toate acestea, femeia a rămas uimită atunci când a aflat că cei mici chiar au săvârșit o infracțiune fără să realizeze.

Citește și: Cât e darul de nuntă în 2024. Ce sume trebuie să pună în plic invitații și nașii

Iată de ce se aplică amenzi în astfel de cazuri și ce adevăr a ieșit la iveală!

Articolul continuă după reclamă

A fost amendată cu 89 000 de dolari după ce copiii ei au adunat scoici de pe plajă

Charoltte Russ a mers împreună cu cei cinci copii ai ei în vacanță la Psimo Beach, plajă cunoscută și sub denumirea de „Capitala mondială a scoicilor”.

Copiii, fascinați de plaja plină de scoici, au început să adune pentru a avea amintiri plăcute din această vacanță. Cu toate acetea, fără ca ei să știe au adunat și 72 de moluște, pentru care ar fi trebuit să aibă permis de pescuit.

Pentru că micuții nu și-au dat seama și pentru că au crezut că moluștele respective sunt scoici comune, aceștia le-au luat acasă fără să se gândească la eventualele consecințe.

Autoritățile s-au sesizat de ilegalitatea comisă și i-au trimis femeii o amendă colosală prin poștă în valoare de aproximativ 89 000 de dolari.

Ulterior, amenda a fost micșorată la suma de doar 500 de dolari de un judecător din San Luis Obispo, însă mămica a rămas cu un gust amar.

„Ne-a stricat toată vacanța. M-a băgat în depresie această întâmplare!”, a povestit femeia despre întâmplarea total neașteptată, potrivit New York Post.

După această întâmplare, Charlotte a luat decizia de a-și tatua o scoică pe mână tocmai pentru a nu uita niciodată această aventură.

„A fost cu siguranță o călătorie scumpă la Pismo Beach. Una de neuitat” a mai declarat aceasta.

Totodată, mămica a povestit că experiența pe care au trăit-o i-a ajutat, totuși, pe copii să înțeleagă importanța reglementărilor faunei sălbatice.

Citește și: Val de scumpiri în rândul carburanților. Începând cu 1 iulie românii vor plăti mai mult pentru un plin de motorină sau benzină

„Ei au realizat astfel că de acum înainte, la plajă, nu au voie să mai atingă nimic, iar acum știu ce este o scoică, în comparație cu ce este o moluscă. A trebuit să le explic asta”, a adăugat Charlotte Russ.

Cazul nu este singular, în anul 2023 fiind emise 58 de citații pentru adunarea ilegală de scoici.

Departamentul pentru Pește și Faună Sălbatică transmite că pedeapsa atât de mare are sens în contextul colectării scoicilor fără drept, tocmai pentru protejarea anumitor specii.

„Motivul pentru care dăm aceste amenzi este că avem aceste reglementări. Trebuie să lăsăm moluștele să ajungă la 11 cm, astfel încât să poată depune ouă pentru a se înmulți în fiecare an”, a explicat Lt. Matthew Gil.

Citește și: Un aliment cumpărat zilnic de români a ajuns să coste dublu față de 2021. Ce este și de ce românii nu renunță la el

Cum arată acum micuțul „Hercule”. Băiatul care impresiona o țară întreagă în 2012 și-a arătat mușchii în mediul online... A murit cea mai longevivă stewardesă din lume. Bette Nash avea 16 ani când a urcat în primul avion. Imagini din tinerețe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 26 septembrie 2024. Codrin a câștigat suma de 5.000 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 26 septembrie 2024. Codrin a câștigat suma de 5.000 de lei Joi, 26.09.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x