În plin sezon estival, turiștii au parte în fiecare de zi de câte o nouă surpriză!
Pe litoralul românesc, de cele mai multe ori, românii au, totuși, parte de surprize mai puțin plăcute atunci când vine vorba despre prețurile care par să nu se mai oprească din crescut.
Spre exemplu, un cuplu care și-a petrecut vacanța în stațiunea Jupiter a avut parte de un preț total neașteptat pe care a trebuit să îl achite pentru două porții de friptură și cartofi prăjiți.
Iată cât a costat nota finală și cum au reacționat cei doi tineri!
Cât au plătit pentru 2 porții de friptură și cartofi prăjiți la un restaurant din Jupiter
Tinerii au postat în mediul online întreaga lor experiență din vacanța pe care și-au organizat-o în stațiunea Jupiter și au împărtășit cu internauțiii detalii importante și de interes, precum ar fi cheltuielile totale avute.
Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că prețurile de pe litoral ajung la cote uriașe, însă turiștii continuă să rămână uimiți de cheltuielile pe care le au chiar și pentru o masă la restaurant.
Spre exemplu, cei doi tineri menționați anterior în articol au rămas uimiți când a venit nota de plată pentru două porții de friptură de porc și cartofi prăjiți, o salată de castraveți murați, trei chifle, o limonadă de zmeură și o bere la draft.
Pentru toate cele menționate mai sus, cuplul a plătit nici mai mult, nici mai puțin de 127 de lei.
O porție de friptură de porc costă 30,50 lei, iar împreună cu garnitura de cartofi prăjiți (14 lei) ajunge la prețul de 44,50 de lei.
De asemenea, salata de castraveți murați costă 12 lei, limonada 12,50 lei, iar berea 9 lei.
„Terasa din Jupiter, ospătărița super amabilă, charismatică, de nota 10+. Mâncarea mult peste orice autoservire, bistro etc, iar prețul ….➡o fi mare , o fi mic?”, este mesajul cuplului pentru membri grupului de Facebook „Eforie online”.
Citește și: Cât a ajuns să coste un mic la o autoservire din Mamaia. Un turist român a crezut că nu vede bine
Internauții au participat la inițiativa tinerilor și au răspuns, împărțindu-se în două tabere:
„Exagerat.....”
„Cartofii prăjiți ar trebui să fie maxim 6 lei, nu prețuri de bogați”
„O salată de castraveți murați 12 lei ???? Cat să pună ...1-2 castraveți.. Pai atunci ..cât vine 1kg???”
„Prețul e ok, mai ieftin era dacă îi prăjeai tu la o bere în camping. Eu de ani buni, de trei decenii merg în Eforie Nord la Camping”
„Acceptabil...nu mai mare decât prin alte zone... adică nu pe litoral”
„E un preț normal! Și bacșișul, se procedează în multe restaurante așa! 10 la suta cred că e de bun simț! E pentru toată echipa, nu numai pt ospătar, se împarte! Prețurile sunt ok, fiecare știe ce își permite și posibilități sunt multe.” sunt doar câteva dintre comentarii.
Bugetarii vor avea parte de o nouă minivacanță. Câte zile libere au mai rămas în 2024... Noi localuri din Aeroportul Internațional Henri Coandă București au fost închise! Inspectorii ANPC au găsit nereguli imp...