Antena Căutare

Anunțul ANM. Cum va fi vremea în următoarele zile, după ce s-au înregistrat temperaturi de primăvară

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat cum se va prezenta vremea pentru următoarea perioadă, după ce în ultimele zile s-au înregistrat temperaturi ceva mai ridicate. Iată cum va fi vremea în următorul interval de timp!

om in ploaie cu umbrela
ANM a anunțat cum se va prezenta vremea în următoarea perioadă. Pentru ce zone a fost emis cod roșu de vreme rea | Shutterstock

Administrația Națională de Meteorologie a prezentat situația vremii pentru următoarea perioadă. Valorile termice resimțite în ultimele zile au fost destul de ridicate pentru acest interval al anului, ajungând până la 22 de grade Celsius.

Cu toate acestea, după valul de temperaturi ca de primăvară, se pare că vremea urmează să se răcească în toată țara, iar la munte sunt așteptate ninsori abundente. Temperaturile obișnuite pentru această perioadă pot ajunge și în jurul valorilor de -3 până la -4 grade Celsius.

Cum va fi vremea în următoarea perioadă pe teritoriul țării. Nivelul de precipitații va crește

Vremea se va răci treptat însă, temperaturile calde continuând să își facă simțită prezența. Valorile ridicate se vor simți, cu precădere, în sudul țării. În vest se anunță un cer noros, apoi de zilele viitoare vor începe precipitațiile, care pot depăși, în zonele montane, valorile de 55-60 l/mp sau chiar 70 l/mp.

România se află în prezent sub influența unei mase de aer tropical, însă se anunță schimbări în ceea ce privește temperatura care se va înregistra în țara noastră în următoarea perioadă. Un val de aer rece va lovi România, iar temperaturile vor scădea.

Vremea rece va fi resimțită inițial în Banat, Crișana, Maramureș, în timp ce restul țării va avea parte în continuare de vreme caldă. La scurt timp însă vremea se va răci și în celelalte regiuni datorită nivelului de precipitații.

Totodată, zăpada ar putea să-și facă și ea simțită prezența, iar în urma precipitațiilor să apară lapoviță. Se anunță un cod roșu de rafale de vânt, mai ales în zona Carpaților Meridionali. ANM a emis însă mai multe coduri de vreme rea pentru următoarele trei zile pentru zona montană.

„De la ora 22, din această seară, până mâine la ora 14:00, vorbim de o avertizare meteorologică cod roșu, prima din acest an. Această vizează altitudini de peste 1800 m în zona Carpaților Meridionali, unde intensificările de vânt vor fi susținute, vorbim de viteze la rafală de peste 120-140 km. Va fi viscol puternic luând în considerare și stratul consistent de zăpadă din aceste zone. Vizibilitatea va fi redusă spre 0”, a explicat meteorologul Elena Mateescu.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x