Antena Căutare

Află de când începe să se scumpească benzina! Șoferii vor fi nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunare

Şoferii români ar putea avea surprize neplăcute la benzinărie încă din prima zi a anului nou. Un plin de motorină sau benzină ar putea să coste mai mult pentru că legea prin care era eliminată supraacciza nu a fost încă promulgată. Specialiştii au calculat deja cât vom plăti în plus pentru un plin de carburant, dacă această taxă nu va fi scoasă de la 1 ianuarie.

Află de când începe să se scumpească benzina! Șoferii vor fi nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunare
Află de când începe să se scumpească benzina! Șoferii vor fi nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunare

Deşi Guvernul a anunţat că eliminarea supraccizei la carburanţi va duce la ieftiniri, efectul la pompă ar putea fi altul, spun transportatorii. Mai ales că, deocamdată, legea prin care este scoasă această taxă nu a fost promulgată, iar pentru anul viitor Ministerul Finanţelor a anunţat că acciza pentru benzină va creste la 7,7 bani pe litru, iar cea pentru motorină la 7,3 bani pe litru. Asta în condiţiile în care, de sărbători, creşterea consumului influenţează preţurile.

Practic, noile accize vor duce la o creştere de SCRISURI 3 lei şi 66 de bani a costului cu un plin mediu de benzină şi de 3 lei şi 47 de bani pentru unul de motorină, potrivit unei simulări de calcul. Asta doar în condiţiile în care supraacciza nu va fi eliminată chiar de la 1 ianuarie.

Supraacciza reprezintă 32 de bani din preţul unui litru de carburant. Pentru a ne încadra în normele europene, taxele trebuie să scadă cu cel mult 27 de bani.Deocamdată promulgarea întârzie, deşi şoferii aşteaptă ieftiniri.

Orice majorare a preţului carburanţilor înseamnă scumpiri în lanţ, din cauza creşterii cheltuielilor cu transportul mărfurilor.

Afacerile cu maşini au încetinit în octombrie, cu un avans de 11,5%... Uber lansează opţiunea de verificare facială în timp real, în Uniunea Europeană...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x