Antena Căutare

Drive Test 100% "Eco": Citroen C-Zero, la 220v!

Cu o istorie de aproape un secol, Citroen, compania fondata de Andre-Gustave Citroen in 1919, este primul constructor european care a avut curajul sa ia "taurul electric" de corne si sa dea unda verde intrarii in productia de serie unei masini 100% electrice. Sigur, circotasii vor spune ca modelul este dezvoltat impreuna cu Mitsubishi (i-MiEV) si Peugeot (iOn). Ceea ce e adevarat. Dar C-Zero-ul este prima europeana electrica care a vazut asfaltul!

Experienta la volanul unui automobil electric, in general, si a lui C-Zero, in special, e unica. Ai impresia ca te asezi in fasa unei console de jocuri, gen Sony PlayStation, si preiei comenzile unui simulator auto.

De ce? Cind bagi cheia in contact, nu se intimpla nimic. Nimic din ce esti obisnuit, precum sunetul demarorului sau trepidatiile motorului cu ardere interna! Se aprind doar beculetele din bord si, gata, C-Zero e gata de drum.

Apoi, comuti levierul "cutiei de viteze" (de fapt nu e cutie de viteze, transmisia bazindu-se pe un raport fix si variatia tensiunii de alimentare a motorului electric) in "D", ca la o automata, iar daca apesi acceleratia usor masinuta porneste fara nici cel mai mic zgomot sau smucitura.

Daca ai piciorul mai greu insa, surpriza: cei 64 CP si cuplul constant fac C-Zero-ul sa tisneasca si sa urce usor pina la 70-80 km/h, ceea ce e suficient pentru oras. Iar daca iesi pe autostrada, vitezele de 100-120 km/h nu sint o problema. Doar ca e vizibil cum scade energia si autonomia.

Vezi avantajele si dezavantajele lui C-Zero in GSP!

FOTO! Mercedes C63 AMG tunat... Porsche Panamera lanseaza primul model de curse...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x