Live acumObservator 16
Prime Time 20:30Asia Express - Drumul Dragonului

Enel X anunţă că intră în parteneriat cu Comisia Europeană şi BEI într-un proiect ce prevede construirea a peste 3.000 de staţii de încărcare a maşinilor electrice

Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, a anunţat miercuri că a contribuit la obţinerea unei finanţări complete pentru proiectul AMBRA-Electrify Europe (AMBRA-E), care prevede o investiţie de 70,75 milioane euro în construirea a peste 3.000 de staţii de încărcare a vehiculelor electrice (EV) în Italia, Spania şi România.

Proiectul este co-finanţat de Agenţia Executivă pentru Inovaţii şi Reţele (INEA) a Comisiei Europene, prin programul Connecting Europe Facility, şi Banca Europeană de Investiţii (BEI), precum şi de Enel X, prin resurse proprii.

Proiectul urmează să fie finalizat până în 2022.

”Proiectul AMBRA-E, coordonat de Enel X şi implementat de subsidiarele sale din Italia, Spania şi România, prevede instalarea a peste 3.000 de staţii de încărcare a vehiculelor electrice, în special de-a lungul a şapte coridoare de reţea transeuropeană de transport (TEN-T), care includ principalele drumuri de legătură dintre nodurile urbane şi de-a lungul unor drumuri principale, şi care va fi finalizată până în 2022”, a informat miercuri Enel.

Staţiile de încărcare vor deveni parte a reţelei publice de infrastructură de încărcare a Enel X în Italia, Spania şi România, şi vor include modelele Quick (până la 22 kW AC), Fast (până la 50 kW DC fiecare) şi Ultra-Fast (până la 350 kW DC fiecare).

”Este foarte clar că viitorul transportului stă în decarbonizarea treptată şi progresivă a sectorului şi atât Comisia Europeană, cu Green Deal, cât şi INEA, prin proiectele pe care le gestionează, ajută la atingerea obiectivului ambiţios de zero emisii în sectorul transporturilor”, a declarat Dirk Beckers, directorul INEA.

Întreaga reţea, accesibilă pentru utilizatorii înregistraţi prin aplicaţia Enel X Juice Pass

Întreaga reţea va fi accesibilă pentru utilizatorii înregistraţi prin aplicaţia Enel X Juice Pass, precum şi prin intermediul partenerilor de interoperabilitate ai Enel X, în timp ce utilizatorii neînregistraţi vor efectua plăţi ad hoc. Proiectul AMBRA-E îşi propune să reducă timpii de încărcare necesari călătoriilor pe distanţe lungi în Italia, Spania şi România, în vederea consolidării mobilităţii electrice transfrontaliere.

”Prin acest proiect ambiţios, oferim soluţii publice de încărcare complete pentru utilizatorii de vehicule electrice pe unele dintre cele mai importante pieţe europene ale noastre. Sprijinul primit de proiect din partea unor instituţii, precum Comisia Europeană şi BEI, este extrem de important în stadiile timpurii de dezvoltare ale tehnologiei de mobilitate electrică şi este esenţial pentru deschiderea drumului către o reţea pan-europeană interconectată, care să permită adoptarea în masă a vehiculelor electrice”, a declarat Francesco Venturini, şeful Enel X.

Comisia Europeană a selectat proiectul AMBRA-E în 2017 în CEF Blending Call, care combină diferite instrumente de finanţare, cu scopul de a maximiza implicarea şi capitalul în favoarea iniţiativelor de transport curat care minimizează dependenţa de petrol şi atenuează impactul transportului asupra mediului. Proiectul prevede o investiţie totală de 70,75 de milioane de euro, a cărei finanţare include 14,15 milioane de euro dintr-o finanţare acordată de Comisia Europeană prin INEA, care a dat startul instalării de puncte de încărcare standardizate accesibile tuturor utilizatorilor de vehicule electrice, cu scopul de a reduce diferenţa de adoptare a tehnologiei de mobilitate electrică în statele membre ale UE.

În plus, o parte din împrumutul de 115 milioane de euro semnat cu Banca Europeană de Investiţii (BEI) în 2018 pentru instalarea a până la 14.000 de puncte de încărcare publice în toată Italia până în 2022 va fi angajată prin intermediul acestui proiect.

Enel X este divizia globală de afaceri a Enel dedicată dezvoltării de produse inovatoare şi soluţii digitale în sectoarele în care energia prezintă cel mai mare potenţial de transformare: oraşe, case, industrii şi mobilitate electrică. Compania este lider global în soluţii de echilibrare a reţelei prin managementul consumului, cu o capacitate de management al consumului de peste 6 GW la nivel mondial, repartizată în America, Europa, Asia şi Oceania.

Sursa : news.ro

Fanatik.ro

Salvatorul SMURD care a intervenit cu elicopterul la accidentul propriului copil: "Plângea, dar...

Observator Antena 1

Alexandra, dispărută în Borșa, găsită de polițiști

Observator Antena 1

Il recunosti? A MURIT in urma cu putin timp! Socul zilei in Romania!

Spynews.ro

EXCLUSIV. Ce avere i-a lăsat preotul gay soțului român mai mic cu 54 de ani! Pastorul a murit!

Spynews.ro

Pandemia de coronavirus le provoacă fiori elevilor care susţin examenele: "Mi-e frică să nu...

AntenaSport

Vestea pe care o aştepta întreaga lume. Un cunoscut medic italian spune că noul coronavirus...

AntenaSport

Daniela Crudu este istorie! Mihai Costea, într-o nouă relație cu o altă bombă sexy din lumea...

Antenastars.ro

Are sau nu are coronavirus? Horia Moculescu, primele declarații după ce a fost testat: „Am...

Antenastars.ro

1 IUNIE | Uite cum arătau 25 de artiști în copilărie!

Zu TV

CINCI artiste de la noi care au scris piese pentru copiii lor

Zu TV

5 zodii care redescoperă dragostea în 2018 – Cea mai iubită zodie este…

tvhappy.ro

Jocul cu animale care îți dezvăluie personalitatea. Ce animal vezi prima dată?

Playtech.ro

Doliu în showbiz! Din păcate, a murit chiar azi noapte. Soțul a confirmat decesul

Playtech.ro

ALERTĂ! Gigi Becali face primul transfer important la FCSB. Super lovitura la care a lucrat în...

Telekomsport.ro

Scandal în PNL! Partidul, scindat în două tabere după fotografiile cu Orban! A început...

Capital.ro

Mama Luizei Melencu, mesaj sfâșietor. Durere de nedescris. Ce se întâmplă cu tânăra

Impact

Vorbea de ceva timp pe internet cu o fată și i-a cerut numărul de telefon. Doar că tânăra...

Antena3.ro

Scapă de stres imediat! Specialiștii îți dau răspunsul. 4 metode benefice din primul moment

Voxbiz.ro

De ce este Mercedes-Benz Cobra cea mai fiabila masina din lume? Pana la 800.000 de kilometri nu...

Cars.ro

COVID-19. Avem voie să ne scăldăm în piscină sau mare? Specialiștii americani au răspuns

Jurnalul
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro