Căutare Live

Greșeala care îi va costa scump pe șoferi! Amenzile pot ajunge până la 3.000 de lei

Nu mai e de glumă! Șoferii români riscă să se aleagă cu amenzi foarte mari, din pricina unui gest banal, pe care îl pot face, la volan. Cei care sunt prinși în fapt vor putea să fie sancționați, după cum prevede și Codul Rutier din 2020.

Greșeala care îi va costa scump pe șoferi! Amenzile pot ajunge până la 3.000 de lei

Șoferii care sunt observați că aruncă resturile țigărilor pe stradă pot să primească amenzi usturătoare. Este vorba de o sancțiune ce poate fi acordată de către ofițerii de la Brigada Rutieră, atunci când este observată neregula.

Amenzi usturătoare

Amenzile prevăzute pentru această contravenție, potrivit legislației ce se află în vigoare, la acest moment, sunt cuprinse între sumele de 1.305 și 2.900 de lei. Acest lucru mai înseamnă și o contravenție între 9 și 20 de puncte de amendă.

Amenda pentru aruncatul mucurilor de țigară pe carosabil se află în clasa a IV-a de sancțiuni.

Șoferii ce dau dovadă că sunt iresponsabili și aruncă chiștoace pe șosea pot fi amendați cu până la 3.000 de lei. Contravenția este una similară cu cea aplicată conducătorilor auto care înjură la volan, fie au un limbaj inadecvat cu polițiștii, atunci când sunt opriți pentru verificări.

Într-o primă fază, când autoritățile au demarat o campanie de înștiințare cu privire la această lege, șoferii au fost trași pe dreapta și doar mustrați. Nu au fost aplicate inițial și amenzile foarte mari, fiind o lege valabilă și în cazul celor care aruncă și gunoaiele menajere sau resturi, pe geamul mașinii, când sunt în trafic

Orban a afirmat că pentru tronsonul Târgu Mureş - Târgu Neamţ din Autostrada Unirii este în curs de realizare revizuirea... Şeful Trezoreriei SUA: California trebuie să facă tot ceea ce este necesar pentru a ajuta Tesla să îşi redeschidă fabric...
Parteneri
Alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață sănătoasă. Ce ar trebui să excluzi din dieta ta
Alimentația este foarte importantă când vine vorba de a avea o viață sănătoasă. Astfel, în ultimii ani, oamenii au devenit tot mai preocupați de preparatele pe care le cumpără și pe care le consumă. Am pregătit pentru tine o listă de alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață lungă și sănătoasă.
Catine.ro
Ultimele știri