Atât furturile de mașini, cât și cele din mașini sunt o problemă constantă în România. În mod curios, răufăcătorii nu sunt atrași doar de automobilele scumpe, ci și de autoturisme obișnuite, marca Renault, Ford sau chiar Dacia. Mai mult, statisticile arată că nu se fură automobile doar pentru bani, ci, uneori, și pentru distracție, hoții plimbându-se cu ele numai pentru a le abandona mai târziu.
Pe lângă furturile de mașini, proprietarii de automobile se confruntă și cu o altă problemă: spargerile din interior, care au loc atunci când hoții deschid mașinile numai pentru a fura obiecte de valoare lăsate la vedere. În aceste condiții, securizarea autoturismului personal împotriva infractorilor devine din ce în ce mai importantă.
Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să-ți protejezi vehiculul de infracțiuni:
Instalează echipamente de monitorizare GPS pe mașina ta
Ca să îți poți proteja vehiculul, e important să știi mereu unde se află. Tocmai de aceea, poate fi o idee foarte bună să instalezi echipamente de monitorizare, care să-ți arate poziția geografică a mașinii tale în orice moment. Vezi produsele care te vor ajuta să atingi acest scop într-un mod rapid și fără investiții mari. Echipamentele de monitorizare GPS vor indica amplasarea mașinii tale în timp real, în orice moment al zilei. În cazul în care ajunge să fie furată, vei putea informa organele de poliție imediat cu privire la locația acesteia.
De asemenea, echipamentele îți pot fi de folos și în situațiile în care uiți unde ai lăsat mașina sau îți este greu să o găsești într-o parcare mai mare, a unui mall sau a unui centru comercial.
Instalează o alarmă pe mașina ta
Este un motiv pentru care alarmele de mașină sunt folosite de atât de multe persoane. Sigur, ele pot fi agasante, în special atunci când pornesc la ore târzii ale nopții, dar sunt, totodată, și o metodă foarte bună de descurajare a hoților. Întrucât senzorii alarmelor sunt destul de sensibili, alerta va porni rapid în cazul unei tentative de furt. Ca să eviți declanșarea inutilă a sunetelor, poți regla intensitatea lor la un nivel mai redus, astfel încât să nu fie declanșată de prezența câinilor sau a altor animale.
Senzorii alarmelor pot fi de trei feluri: de șoc, de presiune și de prezență. În timp ce senzorii de șoc și de presiune îți protejează vehiculul de orice forțare a portierelor sale, cei de prezență pot preveni furturile din exterior, cum ar fi al roților. Astfel, alarmele te vor proteja atât de spargerile din mașină, cât și de furturile din exterior, când hoții încearcă să-ți lase mașina pe butuci.
Ia-ți măsuri de siguranță
Pe lângă dispozitivele tehnice, este importantă și vigilența ta atunci când vine vorba de protejarea automobilului. Tocmai de aceea, este foarte important să te asiguri întotdeauna că toate portierele mașinii sunt încuiate înainte să pleci de lângă ea. Această sugestie poate părea una evidentă, însă un studiu realizat de NICB (National Insurance Crime Bureau) arată o creștere cu peste 56% a furturilor realizate chiar cu cheile proprietarilor. Mai exact, există o amploare fulminantă a numărului de cazuri în care proprietarii își părăsesc mașinile uitând cheile în contact, lucru care le face hoților viața foarte ușoară.
De asemenea, este foarte important să nu oferi hoților niciun fel de tentații atunci când părăsești vehiculul. Evită întotdeauna să lași în mașină, la vedere, obiecte de valoare cum ar fi laptop-uri sau telefoane, bijuterii, bani sau chiar simple genți închise. Ai fi surprins să afli câte mașini au fost sparte numai pentru sustragerea unei genți care era, de fapt, goală.
Sursă foto: Shutterstock
Șoferii din România, care vor circula în următoarele ore, trebuie să fie foarte atenți. Operațiune fără precedent a Poli... Peste 480 de permise de conducere, reţinute de poliţiştii rutieri în urma acţiunii Speed Marathon...