Antena Căutare

Incepe goana dupa anvelopele de iarna. Ce amenzi risca soferii nepregatiti

Se apropie luna noiembrie si nu mai este mult pana la primele ninsori. Soferii vor fi obligati sa-si echipeze masinile cu cauciucuri de iarna. Ii asteapta cheltuieli de cateva sute de lei. Mai usturatoare sunt amenzile pentru soferii prinsi pe picior gresit, sanctiunile ajungand la 1.400 de lei.

Cateva ninsori serioase si incepe nebunia. Soferii se trezesc pe un patinoar imens. Fara anvelope de iarna, sunt victime sigure. Daca nu pentru siguranta proprie, soferii ar trebui sa-si schimbe cauciucurile de dragul legii.

Sunt obligati de o ordonanta de guvern emisa anul trecut. Aceasta prevede ca, daca vrei sa circuli pe o sosea acoperita de zapada, trebuie sa ai pneuri de iarna, indiferent de data din calendar.

Cine nu are cauciucuri din anii anteriori trebuie sa fie pregatiti cu un buget serios. O anvelopa noua de dimensiune medie poate fi cumparata cu 210 lei. Pentru una la mana a doua, pretul scade la jumatate. Mai nou, anvelopele produse in ultimele cinci luni vor avea o eticheta europeana, care arata in ce categorie se pozitioneaza ca si consum sau ce sunet scot.

Conducatorii auto care nu isi schimba cauciucurile risca amenzi care incep de la 630 de lei si ajung pana la 1.400 lei. Ar putea ramane si fara certificatul de inmatriculare. In plus, nu vor mai fi despagubiti in cazul accidentelor.

TopGear: curs de pilotaj moto cu Amckart Racing Team... Englezii au descoperit cum se transforma aerul in combustibil. Vezi ce pret are fata de benzina!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x