Live acum
Prime Time 20:00Chefi la cuţite

Închirieri auto în caz de daună totală

Aţi fost victima unui accident rutier şi nu ştiţi cum trebuie să procedaţi în astfel de situaţii? Ei bine, în primul rând trebuie să încercaţi pe cât posibil să vă păstraţi calmul, indiferent de tipul accidentului

Aţi fost victima unui accident rutier şi nu ştiţi cum trebuie să procedaţi în astfel de situaţii? Ei bine, în primul rând trebuie să încercaţi pe cât posibil să vă păstraţi calmul, indiferent de tipul accidentului şi să:

Aprinde luminile de avarie;

În măsura în care este posibil, vehiculul trebuie mutat în cazul în care acesta împiedică traficul;

Așează triunghiul de presemnalizare la minim 30 de metri de la locul accidentului;

Acesta trebuie să fie vizibil de la 100 metri;

Ferește-te de celelalte vehicule aflate în trafic;

Constată daunele.

Constatarea amiabilă

Constatarea amiabilă de accident este un document cu valoare juridică eliberat de către asiguratori (un singur formular) în momentul încheierii unei asigurări, şi este realmente documentul necesar în cazul în care vreţi să obţineţi aprobarea pentru o maşină înlocuitoare pe perioada reparaţiilor plătită de către asiguratorul vinovat.

Este recomandabil să păstraţi formularul de constatare amiabilă mereu la îndemână, eventual chiar în torpedoul mașinii, deoarece acesta trebuie completat în momentul unui incident. Formularul de constatare amiabilă are ca rol prezentarea explicită a circumstanțelor incidentului și nu stabilește vinovăția. După completare, formularul se predă asiguratorului care va decide căruia dintre conducătorii auto îi aparține responsabilitatea.

După obţinerea documentelor aferente şi dup ace maşina dumneavoastră a ajuns la service, aveţi posibilitatea de a contacta compania Maşină înlocuire daună care vă oferă posibilitatea de a obţine o maşină temporară care va fi plătită de asiguratorul persoanei care a produs dăuna. Paşii în ceea ce priveşte obţinerea maşinii înlocuitoare sunt:

Procesul de aplicare: puteţi complete formularul online, sau să sunaţi la numărul de telefon afişat pe site;

Aprobarea cererii imediat ce primiţi documentele necesare;

Predarea maşinii de înlocuire;

Monitorizarea şi consultanţă;

Preluarea maşinii reparate: imediat ce maşina dumneavoastră a fost reparată, compania vă va anunţa când trebuie să mergeţi să luaţi maşina, şi sa o predaţi pe cea oferită de firma la acelaşi service, unde va fi preluată de către aceştia;

Recepţionarea platii: Plata închirierii pentru maşina de înlocuire temporară se face DIRECT de către compania de asigurări a vinovatului (RCA) fără să fiţi implicat financiar.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro