Antena Căutare

O masina electrica, realizata de studenti, a traversat continentul american

O masina cu motor electric a incheiat cu succes un parcurs de 26.000 de kilometri, din Nordul pana in Sudul continentului american. Micul vehicul a fost realizat de o echipa de studenti din Londra care doresc sa schimbe imaginea masinilor electrice. Botezat SRZero, vehiculul electric este la baza o masina de curse SR8, cu doua locuri, care detine un record de 6 minute si 48 de secunde pe circuitul de viteza de la Nurburgring.

Masina de a strabatut intregul traseu al celei mai lungi sosele din lume - Autostrada Panamericana, din Alaska pana in sudul Argentinei. Succesul a fost sarbatorit cu sampanie de cei 11 studenti.

Vehiculul electric nu a ocolit sectoarele cu sosea mai proasta si nici nu s-a pus la adapost cand vremea a devenit nefavorabila. Cea mai grea etapa a fost parcursa in Guatemala, pe o furtuna tropicala.

Masina studentilor de la Londra este propulsata de doua motoare electrice, alimentate de baterii. Tinerii sunt convinsi ca viitorul va apartine acestor masini, chiar daca acum sunt considerate lente si greoaie.

Un alt scop al calatoriei a fost atragerea tinerilor spre studiul stiintelor si tehnicii.

VIDEO! Cele doua Americi, taiate de la nord la sud cu masina electrica... FOTO! Mercedes C63 AMG tunat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x