Antena Căutare

VIDEO! Dezastru in Japonia - masini noi, distruse de tsunami

Dintre cele mai socante imagini care fac inconjurul lumii, lotul de masini noi mistuite de flacari, dupa ce au fost maturate de un tsunami ocupa un loc de frunte, intr-un clasament nescris al dezastrului.

Tara Soarelui Rasare atrage atentia intregii planete, dupa o serie de dezastre naturale, pe langa care Apocalipsa pare doar o compunere de clasa a patra. Tara care si-a revenit miraculos dupa doua bombe atomice trebuie sa faca fata acum unui dusman mai viclean decat orice alianta militara: Mama Natura. Dupa ce au distrus cladiri, orase si familii intregi, replicile celui mai puternic cutremur din ultimii 100 de ani, dar si tsunami-urile de o frecventa ucigatoare ameninta industria auto japoneza.

Fabrica din Miyagi, pe care Toyota o foloseste pantru a construi modelul Yaris, a fost inchisa vineri pana la ora locala 17:00, iar in alte doua facilitati ale aceluiasi constructor s-au luat masuri similare. Subaru a decis sa suspende activitatea a cinci fabrici detinute de companie, dar nu a raportat autoritatilor nicio victima.

Nissan a fost ceva mai afectat de furia naturii, iar pe langa uzinele din Tochigi si Kanagawa, a deci si inchiderea fabrici de motoare din Fukushima. La cateva dintre fabricile coinstructorului s-au inregistrat incendii, iar doi angajati au fost raniti.

Cel mai puternic lovit producator de masini a fost Honda, care a inchis doua fabrici si a pirrdut un angajat, strivit de un zid, la centrul de cerdetare si dezvoltare din prefectura Tochigi. Pe langa acesta, alti 30 de angajati Honda au suferit rani usoare, in urma cutremurului.

Sursa: Top Gear

Seat vrea sa se extinda in China... Primul contact: Lexus CT200h...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x