AVERTIZARE METEO: Codul GALBEN de VISCOL a fost extins până miercuri, la ora 23:00! Vezi zonele afectate

 

Meteorologii au prelungit miercuri, până la ora 23.00, codul galben de viscol pentru 11 judeţe din estul şi sud-estul ţării, au ridicat codul portocaliu şi au menţinut până joi dimineaţă avertizarea cod galben de ger.

  • De miercuri noapte şi până vineri dimineaţă vor fi ninsori şi vânt în aproape toată ţara, iar în vestul ţării vor fi precipitaţii mixte şi se va produce polei.

Potrivit avertizării cod galben, în cea mai mare parte a Moldovei, local în Muntenia, zona Carpaţilor de Curbură, iar spre seară şi la începutul nopţii şi în sudul Dobrogei. În Dobrogea, estul Munteniei, sudul şi centrul Moldovei vântul va continua să prezinte intensificări cu viteze de 50-60 de kilometri pe oră, viscolind şi spulberând zăpada. Unele intensificări ale vântului vor fi şi în Oltenia şi restul Munteniei, spulberând trecător zăpada.

De asemenea, toată ţara este până joi, la ora 10.00, sub avertizare cod galben de ger. Minimele nocturne vor fi în general între -17 şi -10 grade, iar maximele diurne vor fi negative.

  • Administraţia Naţională de Meteorologie a emis şi o informare de ninsori vânt şi polei, valabilă în toată ţara, de joi, ora 04.00, până vineri, la ora 10.00.

La munte, vântul se va intensifica treptat, cu viteze de 60-70 de kilometri pe oră, iar pe creste, în special în a doua parte a zilei de joi, rafalele vor depăşi temporar 80 de kilometri pe oră, viscolind şi spulberând zăpada.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe