Antena Căutare

1,73 mil. lei - cel mai mare salariu castigat in 2010, la jumatate fata de 2008

Sumele din Top 5 venituri nete din castiguri salariale in 2010 sunt mai mici comparativ cu 2009. Cel mai mare venit net al unui angajat din Bucuresti, in 2010, de aproape 1,73 milioane de lei (413.370 de euro, calculat la un curs de 4,2 lei/euro) a fost incasat de un administrator de fonduri.


Domeniile de activitate in care se platesc cele mai mari salarii s-au schimbat considerabil in ultimii trei ani. Daca in 2008 bucurestenii cel mai bine platiti erau bancherii, antrenorii de fotbal, avocatii sau notarii, in 2009 s-au incasat cele mai mari venituri din consultanta, servicii in afaceri sau intermedieri in comertul cu combustibil. Anul trecut cei mai multi bani s-au incasat din activitati precum administrarea de fonduri, intermedieri in comertul cu combustibil, minereuri, metale si produse chimice pentru industrie, activitati de asigurare a calitatii, activitati de consultanta pentru afaceri sau comert cu ridicata metale si minereuri metalice. Datele au fost furnizate pentru „Fin.ro" de Directia Generala de Finante Publice Bucuresti.

Cel mai mare venit al unui angajat din Capitala, in 2010, a fost de aproape 1,73 mil. lei (413.370 de euro, calculat la un curs de 4,2 lei/euro) si a fost incasat de un administrator de fonduri. Mai exact, persoana respectiva a castigat mai bine de 34.000 de euro lunar. Surse din domeniul Resurselor Umane au declarat pentru „Fin.ro" ca persoana cu cel mai mare salariu de anul trecut poate fi numai un strain care nu accepta decat salariul intreg trecut pe cartea de munca.

In 2009 cel mai mare salariu declarat si incasat a fost de 2,41 mil. lei (500.000 de euro) si a fost castigat din activitati de consultanta. De altfel, in 2008, ultimul an de crestere economica, cel mai mare venit a fost de 3,79 mil. lei (903.000 de euro) si a fost incasat din activitati de consultanta de management.

Majorari in comertul cu combustibil

Dupa administratorii de fonduri, pe locul 2 in clasamentul primelor 5 cele mai mari venituri din Bucuresti in 2010 sunt alti „baieti destepti", respectiv persoanele care au facut intermedieri in comertul cu combustibili, minereuri, metale si produse chimice pentru industrie. In acest domeniu, cel mai mare salariu incasat anul trecut a fost de 1,55 de milioane de lei (36 de milioane de euro). Veniturile din aceste activitati au crescut in 2010 fata de 2009, cand cel mai mare venit net in acest domeniu a fost de 1,32 de milioane de lei. Practic este singura activitate care a inregistrat cresteri din acest punct de vedere, devansand serviciile de consultanta.

Al treilea cel mai mare salariu declarat anul trecut in Capitala este de 1,20 de milioane de lei si a fost castigat pentru activitati de asigurare a calitatii.

Pentru activitati de consultanta in afaceri s-au incasat 1,17 milioane de lei.

Pe ultimul loc in clasamentul primelor cinci salarii declarate anul trecut este domeniul referitor la comertul cu ridicata, din care cel mai mare venit castigat a fost de 1,08 de milioane de lei.

Citeste articolul complet pe Financiarul.com

Autostrada intre Nadlac si Sibiu si-a gasit constructorii: 6 firme romanesti si 11 straine... Guvernul ar putea opri cresterea preturilor carburantilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x