Căutare Live

Administraţia Trump amână aplicarea tarifelor de 10% importurilor de laptopuri, telefoane mobile, console de jocuri şi alte produse din China

Administraţia Trump a anunţat marţi că amână impunerea de tarife de 10% importurilor de laptopuri, telefoane mobile, console de jocuri şi alte produse din China, renunţând brusc la poziţia dură faţă de relaţia comercială cu Beijingul, transmite Reuters.

Administraţia Trump a anunţat marţi că amână impunerea de tarife de 10% importurilor de laptopuri, telefoane mobile, console de jocuri şi alte produse din China, renunţând brusc la poziţia dură faţă de relaţia comercială cu Beijingul, transmite Reuters.

Administraţia americană va aplica în continuare tarife de 10% pentru majoritarea importurilor de 300 de miliarde de dolari, publicând o listă de 122 de pagini cu produse care vor fi penalizate de la 1 septembrie, între care smartwatch-uri.

Măsura Biroului Reprezentantului pentru Comerţ al Statelor Unite a fost publicată la numai câteva minute după ce Ministerul Comerţului din China a anunţat că premierul Liu He a discutat la telefon cu oficiali americani din domeniul comerţului.

Amânarea tarifelor care ar fi urmat să intre în vigoare la începutul lunii septembrie oferă o anumită uşurare pentru retaileri, Deşi majoritarea magazinelor au constituit stocuri de mărfuri pentru sărbători, unii ar fi suportat tarife la sfârşitul sezonului de cumpărături.

”Facem acest lucru pentru sezonul Crăciunului, pentru eventualitatea în care tarifele ar fi avut impact asupra cumpărătorilor americani”, a declarat Trump reporterilor, în timp ce se pregătea să plece din New Jersey la un eveniment din Pittsburgh.

Decizia a venit la mai puţin de două săptămâni după ce Trump a anunţat pe 1 august că va impune tarife de 10% pentru importuri din China în valoare de 300 de miliarde de dolari, acuzând că Beijingul nu şi-a respectat promisiunea să cumpere mai multe produse agricule americane.

De la anunţarea noilor tarife, pe 1 august, indicele bursier american S&P a scăzut cu peste 4%. Marţi, investitorii în acţiuni ale companiilor de tehnologie au salutat excepţiile, iar indicele S&P a avansat cu 3,1%, titlurile Apple cu peste 5%, iar indicele Dow Jones Industrial Average cu peste 500 de puncte.

Excepţiile, combinate cu reluarea discuţiilor cu China, sugerează că Trump ar putea dori un compromis.

Semn că administraţia aşteaptă ceva în schimb, Trump a scris marţi pe Twitter: ”Ca de obicei, China a spus că va cumpăra o cantitate mare de la fermierii noştri extraordinari. Până acum nu a făcut acest lucru. Poate de data asta va fi diferit”, a scris Trump.

Între alte produse pentru care vor fi amânate tarifele până la 15 decembrie se află computere, console de jocuri video, unele jucării, monitoare pentru computere şi unele modele de încălţăminte şi haine, a anunţat Biroul Reprezentantului pentru Comerţ al Statelor Unite.

Sursa : news.ro

Grupul medical MedLife încheie primul semestru al anului cu o creştere a vânzărilor de 23%, la 461 milioane lei, şi nego... CBS şi Viacom au convenit să fuzioneze, pentru a forma o companie cu venituri de peste 28 de miliarde de dolari...
Parteneri
Ana-Maria Calița, despre sinceritate și autenticitate: „Atitudinea unei persoane este cel mai atrăgător lucru al său”
Ana-Maria Calița este una dintre cele mai vesele și mai dezinvolte femei de la noi din țară. Actrița a acceptat invitația echipei noastre și ne-a oferit un interviu plin de amuzament, dar și de momente emoționante. Ana-Maria ne-a povestit câteva detalii din spatele scenei și cum a reușit să facă performanță. Deși pare mereu zâmbitoare, aceasta ne-a mărturisit că lucrurile nu stau întotdeauna așa.
Catine.ro
Ultimele știri