Căutare Live

Afaceri care merg bine si pe timp de criza: politica si sindicalismul

Premierul si-a achitat creditul auto, desi a avut venituri mai mici decat necesarul. Liderul sindical Dumitru Costin a adunat anul trecut o suma de 240.000 de lei de la BNS si ca membru in CA-uri.

Cabinetul Boc nu este afectat de criza economica. Ministrii au sute de mii de euro in conturi, masini de lux si afaceri prospere.

Din declaratiile de avere de­pu­se recent, aflam, de exemplu, ca, in plina criza imobiliara, ministrul Turismului, Elena Udrea, a castigat 460.000 de euro. Ea precizeaza ca a vandut trei aparta­mente cu peste 130.000 de euro fiecare. Din acea­sta suma, in conturi se regasesc aproxi­mativ 320.000 de euro.

Astfel ca, daca in luna iunie detinea intr-un cont deschis din 2007 suma de 14.260 de euro, intre timp suma a fost dublata si trans­formata in lei (132.431 de lei). In plus, in acest an a deschis doua conturi, unul in euro cu 212.000 de euro si unul in lei, de 400.000 de lei.

In schimb, din creditul contractat in 2007, in valoare de 3.297.000 de euro, care are scadenta in acest an, Udrea declara ca nu a returnat niciun euro. In anul fiscal 2009, ministrul Turis­mului si sotul sau Dorin Cocos au castigat din salarii 115.000 de lei, iar din dividende la diverse firme 4 milioane de lei.

Baconschi a vandut la Atena si a cumparat in Bucuresti

Tot in acest an, ministrul Afacerilor Externe si-a cumparat un apartament in Capitala, de 59,5 mp, dar a vandut cu 126.000 de euro apartamentul din Atena, mostenit de la mama sotiei sale. Din postul de ambasador castiga 3.520 de eu­ro pe luna, insa veniturile sunt comple­tate cu 1.100 de euro pe luna, suma re­zultata din inchirierea apartamentului din Bucuresti. In conturi, sumele de­clarate in luna iunie, de 30.500 de euro, au ramas intacte si in luna noiembrie.

Tot din declaratia de avere aflam ca ministrul Educatiei prefera sa isi tina banii in SUA, Franta si Japonia. Daniel Funeriu are conturi deschise la banci din Franta (209.000 euro), SUA (25.000 de dolari), Japonia (1,26 milioane de yeni). In mo­neda nationala are doar 27.000 de lei. Pentru anul fiscal trecut, a castigat 66.000 de euro de la Universitatea Tehnica München, din activitati de cercetare stiintifica, iar sotia lui 80.000 de euro din dividende, pentru actiunile detinute la UMC Strasbourg.

Firma lui Valerian Vreme incheie contracte cu statul?

Ministrul Comunicatiilor arata in declaratia de interese postata pe site-ul guvernului ca este actionar integral la UM-Soft SRL. Firma respectiva a incheiat in acest an doua contracte cu statul.

Valerian Vreme a spus ca el nu mai are legatura cu firma respectiva din 2008 si ca, personal, detine doar 19,8% din actiuni. „Eu am semnat-o doar (declaratia - n.r.). O s-o refac. (...) A fost completata la secretariat. Eu cred ca am dat datele bune, dar cred ca nu au completat bine", a sustinut ministrul.

Explicatia este greu de crezut, intrucat aceleasi date sunt trecute si in declaratiile pe care Vreme le-a completat in calitate de deputat, in luna martie, respectiv iu­nie 2009. In ambele cazuri, el precizeaza ca la firma respectiva detine 100% din actiuni, impreuna cu sotia. De altfel, sotia sa figureaza si ca angajat la aceeasi firma.

Blaga si Berceanu - castiguri din actiuni

Pe site-ul guvernului nu sunt afisate declaratiile de avere pe care ministrii sunt obligati sa le depuna la final de mandat. Radu Berceanu si Vasile Blaga si-au reactualizat insa declaratiile in calitate de senatori.

Tot articolul, in Finaciarul

Topul miliardarilor restantieri la stat... BNR: 25% dintre clientii care au credite de peste 20.000 lei sunt restantieri...
Parteneri
Cea mai bună băutură pentru a pierde în greutate. Ce recomandă nutriționiștii pentru o siluetă suplă
Catine.ro
Ultimele știri
x